Invitație la răsfăț

Crema de conopida cu caju

O mancare delicioasa si fit pe care o vor savura chiar si cei care nu prefera conopida, pentru ca nici nu ii vor simti gustul.

 Ingrediente:

 -         400 ml lapte degresat

-         o mana de caju crud

-         2 linguri ulei de masline extravirgin

-         o conopida potrivita

-         80 ml lapte de cocos

-         3 cepe

-         3 graunte de usturoi

-         2 lingurite ghimbir proaspat razuit sau puteti folosi uscat, macinat(daca folositi ghimbir pudra o lingurita e suficient, e mai concentrat decat cel crud)

-         1 lingurita scortisoara

-         1 lingurita turmeric

-         ½ lingurita chimen macinat

-         sare dupa gust

 Se curata si se taie cepele.Se soteaza in 2 linguri de ulei de masline pana devin translucide(pana se inmoaie). Se adauga ghimbirul si usturoiul. Se amesteca. Se adauga si scortisoara, turmericul si chimenul.

Se adauga si conopida taiata bucatele. Peste conopida adaugam si laptele degresat impreuna cu cel de cocos. Conopida nu trebuie sa fie acoperita complet de lapte. Crema trebuie sa fie mai groasa decat supa. Trebuie sa aiba consistenta unui piure. Se lasa la foc mediu pana se inmoaie conopida. Se lasa sa se raceasca si apoi se toarna in blender si se paseaza pana ce capata o consistenta cremoasa. Se toarna in farfurii si se presara deasupra caju.

 Aceasta crema este o alternativa sanatoasa la piureul de cartofi. Este bogata in fibre si grasimi sanatoase. Consumate cu moderatie, nucile caju ajuta la slabire.

 Fiind saraca in proteine, aceasta crema poate fi consumata alaturi de un piept de curcan sau de pui. Este o cina excelenta pentru cei care vor sa mai piarda cateva kilograme.

 Mie imi place la nebunie si am gatit-o de doua ori la rand. Imi plac mancarurile gustoase, aromate, fit si care se prepara rapid.

 Enjoy!

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: