Invitație la răsfăț

Prajitura Fit

O prajitura delicioasa, care nu ingrasa, se prepara foarte rapid si nu contine faina. Este o gustare ideala pentru cei preocupati de  alimentatia sanatoasa si mai ales pentru doamnele atente la silueta.

 Ingrediente: 

-         o banana bine coapta

-         250 gr branza de vaci

-         o lingura de miere de albine

-         1 ou intreg si 3 albusuri

-         2 maini fulgi de ovaz 

-         2 maini si jumatate de mix de alune si nuci crude(caju, alune de padure, migdale, etc)

-         cateva merisoare uscate sau stafide

-         1 lingura coaja rasa de lamaie

-         esenta pura de vanilie(eu mi-am facut-o singura) sau pastaie de vanilie

  Se preincalzeste cuptorul. Tava in care se va coace prajitura se tapeteaza cu hartie de copt.

 Se paseaza banana si se amesteca cu oul, mierea, cele 3 albusuri si branza de vaci. Se amesteca pana obtinem o mixtura cremoasa.

 Se rasnesc mixul de alune si fulgii de ovaz pana cand se fac pudra. Se amesteca pudra obtinuta cu amestecul cremos de branza de vaci. Se adauga merisoarele sau stafidele, coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie. Se toarna amestecul in tava. Optional puteti presara fulgi de migdale pe deasupra. Se introduce tava in cuptor si se coace 15-20 de minute in cuptorul preincalzit. Atentie sa nu se arda!

 Tips:Daca doriti mai dulce prajitura, mai adaugati miere. Daca folositi praf de copt, puteti adauga.Eu nu folosesc. Puteti pastra cateva alune, nuci intregi pe care le adaugati ca atare in prajitura pentru o textura crunchy.   

O zi minunata va doresc!

3 Responses to “Prajitura Fit”

  1. Vacanta | sportychoco

    [...] mi-am facut bagajul. Pentru haine m-am inspirat de aici. Am pregatit si cateva prajiturici fit sa avem la noi pe durata zborului, pentru ca mancarea din avion si din aeroport lasa de [...]

    Răspunde

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: