Biscuitei de ovaz
Am avut un weekend plin in care am onorat comenzi, m-am aprovizionat cu produse sanatoase, am vizitat Targul Boierului. Bineinteles ca m-am antrenat si am pregatit bunatati pentru Dragos si pentru mine. Mai nou ma trezesc natural la 6 in fiecare dimineata, inclusiv in weekenduri, fara alarma enervanta a ceasului desteptator. Si am constatat ca am mai mult timp pentru a realiza ce-mi propun pentru ziua respectiva. Parca e mai lunga ziua.
Nu degeaba se zice ca cine se scoala de dimineata departe ajunge…
Astazi am terminat de ascultat un audiobook foarte interesant, pe care vi-l recomand: “The Miracle of Self-Discipline” de Brian Tracy . Brian Tracy ne invata cum sa ne autodisciplinam pentru a prelua controlul asupra timpului si a vietii noastre. Acest audiobook face toti banii. In plus este usor de ascultat in trafic, la cumparaturi sau de ce nu – cand spalati vase.
Revenind la weekend, va spuneam ca am pregatit bunatati pentru Dragos si pentru mine.
Iata cu ce ne-am rasfatat:
Biscuitei de ovaz
Doua variante simple si rapide, cu ingrediente putine, una care necesita coacere, cealalta – fara coacere. Una pentru Dragos, una pentru mine.
Acesti biscuitei sunt potriviti atunci cand avem pofta de ceva dulce si sanatos. Sunt si un desert excelent pentru cei mici.
Iata ce va trebuie pentru biscuiteii care necesita coacere:
1 ou, eu am avut de tara, cumparat de la targul din Calugareni
¼ cup unt nesarat bio – eu am folosit President
¾ cup faina integrala, eu am folosit Ezekiel de la Naturalia(merg si alte tipuri de faina)
1 lingurita de coaja rasa de lamaie
½ lingurita de scortisoara
2 pumni de fulgi de ovaz
½ cup Sucanat, am cumparat de la Naturalia
1 pumn fulgi de cocos bio Rapunzel de la Naturalia – optional
Amestecati faina cu scortisoara, cu coaja de lamaie si cu fulgii de cocos. In alt vas amestecati untul cu zaharul, pana la omogenizare. Bateti oul si adaugati-l peste unt si zahar. Adaugati peste amestecul de unt, zahar si ou, ingredientele uscate de mai sus. Amestecati. Adaugati si fulgii de ovaz. Amestecati bine. Formati biscuitei din compozitie si puneti-i in tava tapetata cu hartie de copt.
Puteti presara Sucanat pe deasupra. Coaceti in cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute. Atentie sa nu-i ardeti. Din aceasta compozitie ies 11-12 biscuitei.
Lasati-i sa se raceasca o ora dupa ce ii scoateti din cuptor. Stiu ce greu este pasul acesta. De nenumarate ori am devorat bunatati coapte direct din tava, imediat ce am deschis usa cuptorului… Pe masura ce se racesc, biscuiteii de ovaz devin crocanti. Trebuie sa fie crocanti in exterior si moi in interior. Lui Dragos i-au placut la nebunie. I-am promis ca ii voi mai face.
Puteti adauga cacao in compozitie, pastaie de vanilie, stafide, merisoare, migdale, nuci pecan, orice va place. Reteta este foarte versatila si poate fi customizata in functie de preferinte.
Si varianta de biscuitei pentru mine, cei fara coacere
Pentru acestia aveti nevoie de:
1 banana bine coapta
½ cup fulgi de ovaz bio(eu am folosit Petras Bio de la Naturalia)
¼ cup unt de cacao raw organic(de la casa rawz)
1 lingurita de miez de pastaie de vanilie(de la casa rawz)
1 lingurita de seminte de chia(de la casa rawz), daca nu aveti, puteti inlocui cu seminte de in
2 linguri de pudra de cacao raw organica(de la casa rawz)
Pentru reteta aceasta m-am inspirat de la Angela.
Am pasat banana cu furculita. Am adaugat pudra de cacao si miezul de la pastaie de vanilie. Am topit pe baie de aburi untul de cacao. L-am turnat apoi peste banana. Am adaugat fulgii de ovaz si semintele de chia. Am modelat biscuiteii. I-am pus intr-o tavita tapetata cu hartie de copt si i-am lasat la congelator timp de o ora. I-am savurat alaturi de un ceai verde organic Gunpowder, ca snack dupa antrenamentul de sambata.
Delicios! Daca va plac biscuitii mai dulci, va recomand sa adaugati miere sau sirop de agave in aceasta compozitie. Eu nu am adaugat, deoarece dulceata bananei a fost suficienta pentru mine.
Sper sa va placa aceste retete si daca le incercati, spuneti-mi cum v-au iesit.
Enjoy!
Lasă un răspuns