Invitație la răsfăț

Bomboane raw portocalii si aromate

Pfff… Iar am ramas in urma cu postarile. Oricat as incerca sa va scriu despre lucrurile pe care le citesc, le fac, le descopar si multe alte lucruri minunate…. magazinasul si laboratorul imi ocupa tot timpul. Si desigur, elevii pe care ii antrenez. Dar fac toate astea cu mare placeeeeeere. Clonarea ar fi o alternativa foarte potrivita pentru mine, pentru ca as vrea sa fac atat de multe lucruri… Ma gandesc din ce in ce mai serios la asta….

Dupa targul Raw Generation, multe dintre cliente au fost super incantate de bomboanele cu caise si coriandru, pe care le-am avut la vanzare. Si m-au rugat sa postez reteta. De-abia astazi reusesc sa-mi onorez promisiunea… Va rog sa nu aruncati cu rosii in mine…

Pentru aceste bombonele delicioase, m-am inspirat de pe blogul Corinei Bacalu. Ea avea acolo niste bombonele cu caise si coriandru, pregatite pentru un picnic raw vegan. La vederea lor, am inceput sa salivez imediat. Fiind topita atat dupa  caise, cat si dupa coriandru, mi-am dat seama ca nu am cum sa dau gres. Nu am gasit o reteta pe blogul ei, asa ca am facut cum m-am priceput.

Am folosit:

o cana de caise uscate portocalii(din Piata Matache; exista si caise uscate naturale, au culoarea maronie, sunt mai sanatoase; eu le-am preferat pe cele portocalii pentru culoare)

o lingura de miere de albine(Wilhelm Tartler- singura miere pe care o prefer; de asemenea puteti folosi sirop de agave sau de artar, sau orice alt indulcitor va place)

2 linguri de unt de cacao raw organic(de la casa Rawz – the best EVER)

jumatate de cana de migdale crude (piata matache)

o lingurita de coriandru macinat(piata matache- taraba cu condimente)

Am hidratat caisele in apa 2-3 ore. Migdalele le-am hidratat de cu seara pana dimineata. Am clatit atat caisele cat si migdalele. Adica le-am facut o baie si le-am pus in robotul de bucatarie, impreuna cu mierea de albine, untul de cacao topit pe baie de aburi si coriandrul macinat. Le-am mixat cateva minute, dar nu pana la maruntirea totala a migdalelor. Asta pentru ca mie imi place efectul crunchy. Pasta obtinuta o scoateti din robot si o modelati dupa pofta inimii. Si asta e tot. Aveti niste bomboane delicioase si aromate. Eu am avut coriandrul macinat mai mare, de aceea s-a mai simtit prin bombonele. Stiu ca cineva ma intreba daca au cumva zahar. Efectul acesta crantanitor era de la coriandru. Dar mie mi-a placut la maxim!!!

Unele bombonele din acestea cu caise, eu le-am tras si-n ciocolata si le-am decorat cu goji berries. Ciocolata raw desigur – cacao liquor de la casa rawz plus miere de albine yum yum.

Daca va doriti mai dulci bombonelele, puteti adauga mai multa miere.

Despre caise am citit aici ca poarta energie spirituala feminina si sunt folosite pentru a indulci dispozitia cuiva sau pentru a inspira romantism si pasiune in relatii. Caisele intaresc sistemul imunitar si au mai mult betacaroten decat orice alt fruct.

Despre coriandru se spune ca sporeste inteligenta. Reduce presiunea sanguina si imblanzeste durerile de cap.

Daca doriti sa invatati mai multe trucuri pentru reusita deserturilor raw sau chiar sa invatati sa va preparati singure acasa astfel de deserturi, Ligia Pop organizeaza luni, pe 24 octombrie un demo culinar la Bucuresti. Gasiti mai multe detalii aici. Eu voi fi acolo negresit. Mai ales ca ma pot rasfata si eu cu deserturi superdelicioase pregatite de altcineva, hihi. Am uitat sa va spun ca se vor si servi portii din deserturile preparate acolo. Portii nu mostre. Yum asta imi suna a rasfat!!! Luni sigur nu mananc nimic. Vreau sa am loc pentru desert.

Va pup muuuult!

10 Responses to “Bomboane raw portocalii si aromate”

  1. flowerbomb

    Ce surpriza!Posibil sa vin si eu,nu am anuntat-o inca pe dna Ligia Pop:)
    Regeneratorul by Sportychoco -melodia binedispune:)

    ps:LIGHT ME UP e la articolul precedent(in caz ca nu l-ai vazut)

    Răspunde
  2. irene

    Multumim mult.Abia astept sa le fac imediat ce fac rost de unt.Sunt in stand by si cu alte retete…As vrea sa te intreb ceva legat de sport,dar in privat daca se poate.

    Răspunde
  3. Bacalu Corina

    Draga mea, aceste bomboane sunt intr-adevar foarte bune. Dar trebuie sa iti zic ca nu eu le-am facut. Au fost aduse la picnic de catre Mihaela Tudose. Ea a avut minunata idee de a combina caise deshidratate cu coriandru. Si curmale cu nucsoara. Bomboanele au fost minunate, ca si restul preparatelor de altfel!
    Te pup dulce!

    Răspunde
  4. sportychoco

    A, multumesc de informatie. Eu credeam ca le-ai facut tu. Oricum le-am vazut la tine pe blog! superdelicioase! eu mai nou ma topesc dupa cardamon si am facut niste miniciocolatele raw cu cardamon!yum yum! voi incerca si curmale plus cacao, plus cardamon.
    te pup si eu

    Răspunde

Lasă un răspuns către Andra :) Cancel reply

%d bloggers like this: