Invitație la răsfăț

Pumpkin Bars

poze placinta dovleac 050

In locul placintei de dovleac l-am rasfatat pe Dragos cu aceste miniprajiturele cu dovleac. M-am inspirat evident din cartea lui John Berardi, biblia mea alimentara…..

Am folosit

pulpa de dovleac(am gasit in Piata 1 mai, gata curatat, razuit, 5 ron punguta)
½ cup fulgi de ovaz
1 cup migdale crude
½ cup sucanat
½ cup unt de cocos raw organic
1 cup lapte de cocos
1 lingurita seminte de in
3 oua
1 lingurita nucsoara
½ lingurita scortisoara
nuci pecan maruntite sau migdale maruntite


Reteta cerea si 3 masuri de proteina izolata de zer cu aroma de vanilie…Eu nu am folosit, nefiind adepta acestui gen de alimentatie. Prefer alimentele naturale, cat mai putin procesate, cand se poate bio sau chiar raw. In cantitati moderate, fara excese. Alaturi de sport si hidratare optima.

Dar sa nu va mai tin in suspans. Iata cum am pregatit miniprajiturelele. Am pus dovleacul razuit in tava, in cuptorul preincalzit. A durat cam 20 de minute pana cand s-a copt.
Am procesat in robotul de bucatarie fulgii de ovaz, migdalele si sucanatul. Am rasturnat ingredientele macinate intr-un bol si am adaugat untul de cocos. Am amestecat bine toate ingredientele pana la formarea unui aluat. L-am intins in strat uniform in tava tapetata cu hartie de copt. Am copt blatul acesta timp de 10 minute in cuptorul preincalzit. Intre timp am incalzit laptele de cocos pe foc mic, i-am adaugat scortisoara si nucsoara. Am luat de pe foc, am adaugat dovleacul si ouale. Am amestecat bine si am turnat peste blat. Am presarat deasupra semintele de in si migdalele maruntite. Am pus din nou la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.
Cand scoateti din cuptor, lasati compozitia sa se raceasca pentru a deveni mai ferma, apoi portionati. Eu am facut prajiturelele seara si le-am portionat a doua zi. Am servit dupa antrenament.

Rezultatul:delicios!!!

Ma reintorc in laborator sa continui pregatirile pentru targul de sambata.

Va imbratisez cu drag!

3 Responses to “Pumpkin Bars”

%d bloggers like this: