Salata de quinoa
Quinoa este unul dintre alimentele mele favorite. O prefer intotdeauna orezului. Este delicioasa, bogata in proteine si nu contine gluten. Quinoa este si o sursa importanta de fier si fibre. Este disponibila in mai multe culori, respectiv alba, rosie si neagra. Arata ca o cereala, dar este de fapt o samanta. Are o textura interesanta si cel mai important lucru – se spala inainte de utilizare, deoarece suprafata boabelor contine saponina, care ii poate schimba gustul, in cazul in care uitati sa o spalati!
Mai multe despre quinoa gasiti aici.
Astazi va prezint salata mea preferata cu quinoa.
Am folosit
200 gr quinoa bio marca Rapunzel in amestec rosie si alba, de la magazinul Naturalia
100 gr piept de curcan pregatit la cuptor
2 tulpini de telina apio
un mar
40 gr boabe de struguri roze
2 fire ceapa verde
Pentru dressing am amestecat curry, sirop de agave, ulei de masline, sare, piper, suc de lamaie si turmeric.
Am spalat si am fiert quinoa. Atentie fierbe foarte repede! Puneti quinoa in apa clocotita. Quinoa isi va multiplica de 4 ori volumul dupa fierbere.
Am tocat marunt toate ingredientele. Strugurii i-am taiat pe jumatate. Am amestecat ingredientele pentru dressing, am decorat si am servit. O salata foarte potrivita pentru pranz sau cina. Este foarte indicata in special ca si masa dupa antrenament.
Salata aceasta am pregatit-o si la catering, pentru meniul unei cliente dragi si a avut mare succes.
Sa aveti pofta!
Va imbratisez cu drag!
2 Responses to “Salata de quinoa”
Am citit prin alte parti ca quinoa trebuie fiarta 1h 30 la foc mic, cum e pana la urma ?
Buna Deea,
Eu pun apa la fiert si dupa ce clocoteste adaug quinoa spalata in prealabil. O fierb apoi 10-15 minute. Maxim 15 minute. Opresc focul si o las in vas acoperita. O consum cand se mai raceste. O ora si 30 de minute este un timp cam lung pentru quinoa, deoarece fierbe foarte repede. Incearca asa cum ti-am recomandat si spune-mi cum ti-a iesit.
Cu drag,
Irina