Trufe ciocolatoase cu visine
La cererea celor carora le-am facut pofta pe pagina de facebook cu fotografiile acestor delicioase trufe va prezint aici reteta.
Este o alternativa sanatoasa pentru aceia dintre voi care iubeati visinele cu alcool in ciocolata…Ce le mai iubeam si eu pe timpuri, insa acum nu ma incanta deloc ciocolata din comert. Cele pe care le-am preparat sunt raw vegane, cu exceptia visinelor, care contin alcool. Visinele le am din gradina casei de vacanta a parintilor, de la Bicaz. Tot ei au preparat si visinata. Daca nu va faceti un obicei din a consuma zilnic genul acesta de alimente, nu va aveti de ce sa va faceti probleme in privinta alcoolului din visine. Tineti minte – moderatia este cheia. Sa nu va mai tin in suspans iata ce ingrediente va trebuiesc:
200 gr unt de cocos crud organic
200 gr cacao cruda organica
50 ml sirop de yacon – il puteti inlocui cu sirop de agave sau miere daca nu aveti. Gustati insa si mai adaugati sirop de yacon sau miere, daca va plac bomboanele mai dulci.
30 ml lapte de caju – il puteti inlocui cu orice alt lapte de nuci va place, eu l-am ales pe cel de caju pentru gustul laptos. Am preparat singura laptele de caju si va recomand si voua sa faceti asta. Laptele de nuci de pe rafturile magazinelor, chiar si cele naturiste contin cu siguranta conservanti. Altfel nu ar rezista mai mult de 3 zile… in afara faptului ca ingredientele s-ar separa si nu ar mai avea acel aspect omogen. Iar ca un pont daca aveti in casa unt de caju sau unt de migdale, bineinteles crud organic il puteti amesteca la blender cu apa si obtineti mai rapid un lapte de caju delicios :)
Pentru trufele astea eu am amestecat intai untul de cocos cu cacao cu ajutorul unui tel pana am obtinut un amestec omogen. Am pus in blender compozitia obtinuta impreuna cu restul ingredientelor. Am blendat bine. Crema obtinuta am introdus-o la frigider. Si am lasat-o de seara pana dimineata. stiu, stiu va trebui sa va abtineti… desi tentatia e mare :)) Lasata peste noapte la frigider, compozitia se va intari si o veti putea modela a doua zi. A doua zi formati cu mana trufele si puneti-le in mijloc visine in alcool… sau daca aveti alte preferinte si doriti bombonelele sa fie raw le puteti pune in mijloc merisoare uscate, goji berries, alune de padure, fistic sau orice va mai trece prin cap. Modelati-le insa repede pentru ca la contactul cu mana, compozitia bogata in unt de cocos capata o consistenta mai lichida. Daca observati ca se inmoaie compozitia introduceti-o la congelator pentru 15 – 30 de minute.
Pentru decorare puteti tavali trufele prin fulgi de cocos amestecati cu cacao sau prin masa de cacao razuita. Daca le preferati mai crunchy puteti folosi chiar cacao nibs. Dupa ce le-ati modelat introduceti-le la frigider pentru o ora. Sau daca nu mai aveti rabdare le puteti devora Sunt insa mai gustoase a doua zi, deoarece se intrepatrund mai bine aromele.
Pont: daca aveti invitati si vreti sa-i impresionati puteti chiar sa preparati un tort din compozitia aceasta. Dublati sau triplati cantitatile, in functie de numarul de invitati.
Sa aveti pofta!
5 Responses to “Trufe ciocolatoase cu visine”
arataaa…intr-un fel
Multumesc Coco! Sunt si tare gustoase.
Le-am facut si eu azi. Le-am modelat imediat intrucat compozitia s-a intarit foarte repede, atat de repede ca nici n-am mai apucat sa o bag la blender. Compozitia e super usor de modelat – asta mi-a placut- nu se lipeste de maini. Nu mi s-a topit deloc compozitia pe parcursul modelarii si mai pot spune ca iese amaruie. Mie imi place dar pentru invitati am mai adaugat 50 ml sirop de agave in plus. Cea mai usoara reteta. Super tips cu fulgii de cocos + cacao – mi-a placut. Vroiam sa intreb: in cazul unui tort rezista compozitia la temperatura camerei ceva timp fara sa se topeasca in farfurie precum inghetata? Multumesc ca ai impartasit cu noi reteta.
Buna Tatiana,
Ma bucur tare mult ca ai incercat reteta si ti-a placut rezultatul. Eu ador bombonelele astea! In cazul tortului, acesta rezista la temperatura camerei, daca l-ai tinut in congelator inainte de a-l pune in camera. Eu de obicei fac tortul acesta seara, il pun la congelator peste noapte si il scot a doua zi. Apoi il feliez si-l servim. Nu mi s-a topit niciodata precum inghetata.
Te imbratisez cu drag,
Irina
[...] de retete postate de-a lungul timpului. Puteti alege intre trufe picante cu maca si goji berries, trufe cu ciocolata si visine, tarta cu ciocolata si capsuni , ciocolata cruda, batoane energizante cu frisca de cocos, [...]