Invitație la răsfăț

Ceaiurile mele preferate

ceai verde

Dragii mei nu v-am mai scris de ceva vreme…. Am avut multe comenzi de onorat si multe superalimente de testat. Am pregatit cu ele retete noi pe care vi le voi impartasi cu drag.

negresa cu goji sportychoco

Astazi vreau sa va vorbesc despre ceaiurile mele preferate. Cei care ma cunosc stiu ca lichidele pe care le consum sunt apa si anumite ceaiuri neindulcite din plante naturale. Din cand in cand imi fac si limonade sau adaug suc de lamaie in apa plata. Evit cafeaua si nici nu sunt adepta sucurilor din fructe si legume. De obicei prefer varianta smoothie, pentru ca in felul acesta pastrez si fibrele din legume si fructe. Sucurile din fructe si chiar din legume sunt destul de bogate in zaharuri. Prefer sa mananc o portocala in loc sa o fac suc, insa daca storc o portocala, sucul obtinut il completez cu jumatate de cantitate de apa. Singurul suc pe care il consum este sucul de iarba de grau, care este un inlocuitor foarte bun pentru cafea.

lavanda sportychoco

Dar sa revenim la ceaiuri. Ador ceaiul alb, ceaiul verde si ceaiul Oolong. Seara consum o ceasca de ceai de lavanda pentru relaxare si pentru a avea un somn linistit. Ceaiul meu preferat de lavanda este cel de la Sonnentor, pe care il cumpar de la magazinul Kilife. Este foarte bun calitativ, aromat, bio si contine doar florile de lavanda, nu si tulpinile tocate :), cum am intalnit la alte firme de ceaiuri.

ceai alb sportychoco

Ceaiul alb Pai Mu Tan il prefer intotdeauna ceaiului verde. Il consum zilnic. Ceai verde consum ocazional, de obicei in prima parte a zilei, iar cand consum aleg intotdeauna sortimentul Gunpowder. Atat ceaiul alb cat si ceaiul verde provin din aceeasi planta Camellia Sinensis. Difera insa perioada de recoltare. Frunzele de ceai alb sunt recoltate la o varsta mai frageda decat cele de ceai verde. Sunt practic mugurii plantei. Atat ceaiul alb cat si ceaiul verde contin acelasi tip de antioxidanti, dar in ceaiul alb, acestia sunt prezenti intr-o cantitate mai mare. Ceaiul alb este si mai putin procesat decat cel verde. Eu ador gustul lui bland, aproape dulce. Este un aliat de nadejde in slabire, deoarece accelereaza metabolismul. Datorita proprietatilor antioxidante ne ajuta sa avem o piele sanatoasa si stralucitoare. Eu il folosesc cu succes in cremele si mastile pentru mentinerea elasticitatii si fermitatii pielii pentru ca ajuta la dezvoltarea celulelor de colagen si elastina din piele.

ceai oolong sportychoco

Ceaiul Oolong este un ceai semifermentat. Este mai parfumat, mai dulce si mai putin bogat in teina decat ceaiurile verzi. Are o textura minerala fina, note de nuci prajite si aroma florala imbietoare. Neavand gustul atat de astringent precum ceaiul verde, poate fi consumat cu succes alaturi de doua cuburi de ciocolata neagra. Aici gasiti un articol despre ceaiul Oolong, iar aici puteti vedea cum sa il preparati corect.

ceai irina vochita

Dupa cum v-am spus pentru a ma bucura de beneficiile plantelor, nu imi indulcesc ceaiurile. Le consum ca atare. Atunci cand le cumpar, aleg pe cat pot ceaiuri organice, deoarece planta de ceai absoarbe usor chimicalele din pesticide. In zilele calduroase de vara congelez ceai in formele pentru cuburi de gheata, pe care le adaug apoi in ceaiul pe care il consum. Cateodata adaug si fructe de padure in cuburile de ceai cu gheata. Sunt un plus atat ca aroma, cat si ca aspect. Alte dati adaug in ceaiuri boboci de trandafiri, fructe uscate sau bucati de ciocolata cruda – cacao liquor de obicei sau ciocolata manufacturata de mine. Imi place sa imi prepar singura mixurile de ceaiuri, nu cumpar gata pregatite, pentru ca ma tem de adaosurile de zahar, arome si conservanti.

agrise

 

Imbratisari!

 

 

 

 

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: