Gustul vacanţei într-un pahar cu limonadă – Fructul Pasiunii
Fructul pasiunii sau maracuja este unul dintre cele mai intens parfumate fructe. Poate fi consumat ca atare sau poate fi folosit pentru a da o savoare deosebită unor preparate precum sangria, chia fresca, panna cotta, salata de fructe, îngheţate, prăjituri, torturi şi alte deserturi fantastice. Din fructul pasiunii eu prepar şi o glazură delicioasă pentru brioşele, prăjiturile şi torturile raw vegane. Cocktailurile cu fructul pasiunii au fost atracţia seratelor raw vegane pe care le-am ţinut la restaurantul LOFT. Limonadele cu fructul pasiunii au animat bufeturile de dulciuri la toate evenimentele pe care le-am organizat, iar tortul de îngheţată cu rodie şi fructul pasiunii a fost POEZIE!
Fructul ăsta parfumat este originar din sudul Braziliei. Este bogat în vitaminele A şi C şi este o sursă bună de potasiu şi fier. Seminţele sunt bogate în fibre. Are proprietăţi laxative şi curăţă intestinul gros de toxine fiind foarte potrivit în curele de slăbire şi de detoxifiere alături de fructe precum kiwi, căpşuni sau ananas.
Datorită conţinutului bogat în antioxidanţi şi minerale eu îl folosesc cu succes şi în preparatele cosmetice. Având proprietăţi antiinflamatoare este foarte potrivit în măştile şi cremele anticelulitice.
Eu cumpăr de obicei fructul pasiunii din Metro. Se găseşte însă şi în alte supermarketuri. Un astfel de fruct este copt atunci când pielea acestuia este profund încreţită. Dacă l-aţi cumpărat necopt, nu vă faceţi griji, se va coace în câteva zile la temperatura camerei. Fructele coapte se păstrează la frigider.
Dacă vreţi să vă animaţi zilele toride de vară vă invit să încercaţi reţeta asta de limonadă cu fructul pasiunii.
Pentru o porţie aveţi nevoie de:
2 bucăţi de fructul pasiunii bine coapte
1 1/2 cup apă minerală sau plată
o jumătate de lămâie transformată în suc
sirop de agave sau miere după gust
Tăiaţi în jumătate fructul pasiunii. Scoateţi pulpa cu ajutorul unei linguriţe. Presaţi-o într-o sită pentru a obţine sucul. Procedaţi la fel şi cu cel de-al doilea fruct. La sucul obţinut adăugaţi apă, sucul de lămâie şi siropul de agave. Amestecaţi. Turnaţi apoi limonada în pahar cu felii de lămâie şi cuburi de gheaţă.
Dacă aveţi invitaţi dublati sau triplaţi cantităţile.
Vouă ce fructe exotice vă plac şi cum le preparaţi?
Vă îmbrăţişez cu drag!
Lasă un răspuns