Ferma de midii de la Dalboka
Aceia dintre voi care alegeţi litoralul românesc ca destinaţie pentru concediu sau ca escapadă de weekend şi sunteţi iubitori de fructe de mare, am o recomandare – Ferma de midii de la Dalboka. Preparatele sunt proaspete şi delicioase, iar peisajul - minunat.
Vestita fermă de midii se află în Bulgaria şi puteţi ajunge foarte uşor de la Vama Veche – treceţi graniţa în Bulgaria, mergeţi spre Kavarna, apoi spre Cape Kaliakra. Fiţi apoi atenţi la indicatorul cu Dalboka sau, mai simplu puteţi folosi Gps-ul sau google maps. De obicei este foarte aglomerat aşa că vă recomand să faceţi o rezervare înainte, în special dacă mergeţi seara sau în weekend.
De Dalboka, am aflat acum câţiva ani de la nişte prietene de la sală, pe vremea când mergeam la WorldClass. Şi de atunci am mers de fiecare dată când am avut ocazia. Aveti grijă să nu încurcaţi restaurantele. Sunt două restaurante la malul marii, la Dalboka, însă doar unul dintre ele este cel autentic. De la veterani am înţeles că este vorba despre cel din dreapta şi nicidecum despre cel din stânga. Noi am mers de fiecare dată la cel din dreapta şi nu am fost dezamăgiţi. Pe cel din stânga nu l-am încercat, aşa că nu ştiu să vă spun nimic despre el, am mers pe mâna recomandărilor.
La Dalboka merg foarte mulţi români, iar personalul vorbeşte în mare parte româneşte. Preţurile nu sunt deloc mari, nu aştepţi mult până când ţi se aduce comanda, iar mâncarea este delicioasă, proaspătă şi arată foarte bine. O porţie de icre costă 4 lv, o frigăruie de midii cu nucă de cocos – 3 lv, chiftelele de midii – 4 lv. O porţie de midii la cuptor costă 7 lv, iar porţia este de 400 de grame. O apă plată la jumătate de litru costă doar 2 lv, un espresso tot 2 lv iar o bere tuborg la jumătate de litru – 3 lv. Puteţi plăti în lei sau în leva, cash sau cu cardul.
La Dalboka găsiţi doar preparate din midii, fructe de mare şi peşte. Oferta pentru midii este cea mai variată. Midiile sunt preparate în nenumărate şi ingenioase feluri – chiftele cu midii, ruladă cu midii, sarmale cu midii, ardei umplut cu midii, la tigaie, la cuptor, tocăniţă şi chiar desert- midii umplute cu măr. Preferatele mele sunt frigăruile de midii cu nucă de cocos, rulada cu vânătă şi midii, chiftelele de midii, salata de icre şi supa de midii cu salamurijka. Data viitoare vreau să încerc neapărat midiile umplute cu măr.
Şi în ceea ce priveşte fructele de mare şi peştele aveţi de unde alege – raci, melci, creveţi, lefer, zargan, pălămidă, hamsie, stavrid, chefal, rechin, scrumbie, morun, păstrăv, crap, somn sau şalău. Noi am mers doar pe midii, de fiecare dată când am fost la Dalboka.
Dacă mergeţi sper să vă placă şi aştept să-mi spuneţi cum vi s-a părut.
Îmbrăţişări!
One Response to “Ferma de midii de la Dalboka”
pozele arata delicios!