Uleiul de smochin de Barbaria
Smochina de Barbaria se recoltează în Maroc, iar uleiul obţinut din seminţele acestui fruct este un ulei preţios. Pentru a obţine un litru de ulei din acest cactus sunt necesare o tonă de astfel de fructe. Uleiul se obţine prin presare la rece din sâmburi. Este un ulei foarte bogat în nutrienţi preţioşi – vitamina E antioxidantă şi acizi graşi esenţiali care hrănesc şi tonifiază pielea în profunzime. În acelaşi timp, uleiul de cactus este şi un reparator cutanat – atenuează cicatricile, punctele negre şi diminuează vergeturile.
Aroma sa se aseamănă cu cea a uleiului de argan.
La atingere, uleiul de cactus este mai puţin gras comparativ cu alte uleiuri(cum ar fi de exemplu cel de migdale dulci) şi se absoarbe mai rapid în piele. Este foarte potrivit pentru toate tipurile de piele – grasă, uscată, mixtă, normală. De asemenea este foarte potrivit în cremele antiîmbatranire – oferă pielii o cură de întinerire. Diminuează ridurile şi oferă protecţie împotriva agresiunilor zilnice ale pielii.
Uleiul de smochină de Barbaria este un ulei foarte versatil. El este foarte potrivit de asemenea pentru revitalizarea părului şi a unghiilor. Hrăneşte şi redă vitalitatea. Este foarte potrivit mai ales vara, când părul este uscat datorită expunerii la soare. Un masaj regulat al unghiilor cu acest ulei le întăreşte şi le face mai puţin casante.
Puteţi achiziţiona acest ulei de la magazinele bio. Îl găsiţi în varianta pură sau în combinaţie cu alte uleiuri vegetale sau cu uleiuri esenţiale.
În laboratorul Sportychoco, eu îl folosesc la prepararea cremelor pentru faţă şi pentru corp. Am preparat de asemenea şi câteva creme pentru conturul ochilor. Sunt delicioase şi revitalizante!
Pont: Când cumpăraţi uleiul de smochină de Barbaria, aveţi grijă să nu îl confundaţi cu maceratul uleios de smochină de Barbaria, mai ieftin, dar mai puţin eficace!
PS: Smochinul de Barbaria îl puteti admira în grădina botanică de la Balcic. Aici se găsesc cei mai multi cactusi aflaţi în aer liber din Europa. Despre gradina botanică de la Balcic gasiţi mai multe aici. Noi am vizitat-o în drum spre Dalboka
Vă îmbrăţişez cu drag!
Lasă un răspuns