Invitație la răsfăț

Îngrijirea pielii la final de vară

crema sportychoco

Trecerea de la vară la toamnă poate fi dificilă în special pentru piele. O dată cu schimbarea anotimpurilor puteţi observa modificări la nivelul pielii. Astfel puteţi observa cum tenul gras devine normal sau tenul normal are tendinţa să se usuce. Vă recomand să vă analizaţi cu atenţie modificările de la nivelul tenului o dată cu schimbarea vremii pentru a putea să vă schimbaţi corespunzător atât rutina de îngrijire cât şi kitul de îngrijire al pielii. Dacă întâmpinaţi dificultăţi in evaluarea tenului vă recomand să apelaţi la sfatul unui specialist.

Dacă vara sunt de preferat produsele de îngrijire cu textură lejeră, toamna vă recomand să alegeţi produse mai hidratante, cu o textură mai cremoasă. De asemenea vă recomand să înlocuiţi apa micelară şi demachiantele cu textură lejeră cu un lapte demachiant.

Pentru hidratarea tenului puteţi apela la cremele organice naturale cu ingrediente şi uleiuri naturale alese conform tipului de ten. Pentru pielea sensibilă vă recomand să alegeţi formule care conţin uleiuri cu proprietăţi antiinflamatoare precum uleiul de cocos sau de camelii. Dacă aveţi tenul uscat puteţi încerca creme pe bază de ulei de avocado sau de susan. Pentru tenul gras puteţi opta pentru formule care au în compoziţie uleiuri care echilibrează secreţia de sebuum – jojoba sau alune de pădure. Aceste uleiuri le puteţi folosi şi pentru hidratarea şi catifelarea corpului. Dacă aveţi pete solare puteţi scăpa de ele folosind creme care conţin ulei de susan şi ulei de tămâie.

SONY DSC

De asemenea atunci când alegeţi produsele de îngrijire optaţi pentru acele produse care conţin ingrediente precum rădăcina de ghimbir, ginseng, alge sau ulei de lămâie. Acestea vă vor activa circulaţia sanguină. Circulaţia sanguină optimă întinereşte pielea, detoxifiază şi oxigenează celulele, fiind vitală în procesul anti-îmbătrânire. Atenţie însă – cosmetice organice, naturale şi realizate manual nu înseamnă nonalergenice. Efectuaţi-vă un test de alergie înainte de a începe utilizarea unor produse noi de îngrijire.

Şi dacă tot am vorbit de îngrijirea pielii la final de vară şi trecerea de la vară la toamnă, zilele acestea voi reveni cu o reţetă de unt de corp pentru acelea dintre voi care adoraţi pielea ciocolatie şi doriţi să vă prelungiţi bronzul obţinut vara aceasta.

PS: Cum vi se par noile fotografii de pe blog? Apropos de fotografii, vasele pe care le-am folosit în fotografia de astăzi sunt farfurii din ceramică realizate manual. Le-am cumpărat special pentru blog dintr-un magazin de artă. V-am vorbit despre ele ca să mă asigur că nu vă va induce în eroare aspectul de carton al farfuriei albe :) Iar despre noile fotografii vă voi povesti mai multe într-un articol special.

Îmbrăţişări!

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: