Invitație la răsfăț

Micul dejun şi câteva idei delicioase

mic dejun

Bună ziua dragii mei! Vă doresc o săptămână delicioasă!

Pentru că în ultimul timp am primit foarte multe întrebări referitoare la micul dejun astăzi vă scriu despre importanţa micului dejun şi câteva idei delicioase şi sănătoase.

Pe baza experienţelor mele şi ale clienţilor, am observat de-a lungul timpului că dacă eşti prea ocupat să mănânci un mic dejun hrănitor, eşti prea ocupat să fii slab şi sănătos. Şi în timp ce unii oameni sar peste micul dejun în mod intenţionat pentru a mai scăpa de kilogramele în plus acest lucru nu pare să funcţioneze pe termen lung.

Iată mai jos câteva idei pe care le puteţi lua în considerare atunci când vă gândiţi la micul dejun.

baby kiwi sportychoco

Luaţi-vă timp suficient şi relaxaţi-vă atunci când serviţi micul dejun. Dacă nu aveţi timp suficient dimineaţa, preparaţi-vă mâncarea din timp, eventual de seara. Includeţi la micul dejun alimente care conţin surse bogate de proteine, de origine vegetală sau animală în funcţie de stilul de viaţă ales.

Consumaţi în cantitate suficientă alimente reale, neprocesate. Nu vă temeţi să consumaţi legume sau alimente pe care le consumaţi de obicei la cină la micul dejun – chilli vegetarian, curcan, peşte sau năut de exemplu.

mic dejun sportychoco

Încercaţi cerealele integrale şi când spun cereale integrale mă refer la cereale încolţite, mei, quinoa, amaranth, hrişcă (chiar dacă sunt pseudocereale). Evitaţi cerealele procesate ambalate din supermarket. Conţin multe zaharuri şi grăsimi nesănătoase. Vă puteţi prepara rapid acasă granola şi batoane sănătoase. Iată aici o reţetă delicioasă şi rapidă de batoane granola.

Stabiliţi-vă pentru micul dejun o rutină pe care să o puteţi urma cu uşurinţă în fiecare zi. Eu îmi stabilesc de obicei în fiecare duminică planul pentru micul dejun pentru săptămâna care urmează. Am grijă să am la dispoziţie alimentele necesare. Când am timp îmi pregătesc ceva dimineaţa, iar pentru dimineţile în care nu am timp îmi prepar ceva în avans – fie quinoa fiartă pe care o amestec dimineaţa cu nuci, fructe de pădure şi miere, fie batoane cu granola, cu nuci pecan sau cu morcovi. Tot pentru micul dejun îmi mai prepar iaurt de cocos pe care îl amestec cu fulgi de cocos, cacao nibs, sirop de arţar şi crackers raw din seminţe. Când am timp  îmi mai prepar salate, smoothies cu diverse frunze verzi sau diferite quiche-uri de legume. Câteodată îmi prepar şi omletă de albuşuri cu legume (spanac, broccoli, praz, roşie, sare, piper, oregano, ulei de măsline). Este un combustibil excelent înainte de antrenament.

SONY DSC

La micul dejun consum întotdeauna ceai verde, ceai alb sau sucuri din iarbă de grâu.

În unele dimineţi înainte de a începe antrenamentul consum o portocală, îmi fac antrenamentul după care iau micul dejun – un smoothie sau quinoa, de cele mai multe ori. De obicei fac asta când mă trezesc devreme – 6-7 dmineaţa. Nu este recomandat să întârziaţi cu masa de dimineaţă după ora 10. Aşadar, dacă vă treziţi la ora 10 nu vă recomand să încercaţi ce v-am spus eu mai sus că fac. Iar apropos de portocale, citricele păstrate la frigider sunt mai puţin acide. Dacă aveţi totuşi probleme cu stomacul puteţi consuma o banană înainte de antrenament.

Voi ce consumaţi la micul dejun şi ce ritual aveţi pentru micul dejun?

Îmbrăţişări!

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: