Trufe energizante cu ciocolată şi cânepă
Dacă tot plouă afară haideţi să ne răsfăţăm şi să ne energizăm cu nişte trufe raw vegane divine cu ciocolată şi cânepă.
Seminţele de cânepă sunt foarte potrivite pentru cei cu alergii la nuci. Sunt un superaliment. Conţin din belşug acizi graşi esenţiali, precum şi toţi aminoacizi esenţiali utilizaţi pentru a construi proteine în organism.
Acizii graşi omega-3 din seminţele de cânepă pot ajuta la reducerea inflamaţiei în organism, şi pot reduce, de asemenea, riscul de cancer, boli de inima şi artrită. Seminţele de cânepă sunt, de asemenea, o sursă de vitamina E, care poate ajuta la stimularea sistemului imunitar.
Trufele astea divine se prepară rapid şi sunt încărcate de nutrienţi.
Iată de ce ingrediente aveţi nevoie pentru a le prepara:
100 gr unt de cocos crud organic
100 gr cacao crudă organică
30 ml sirop de yacon – îl puteţi înlocui cu sirop de agave sau miere dacă nu aveţi. Gustaţi însă şi mai adăugaţi sirop de yacon sau miere, dacă vă plac bomboanele mai dulci.
15 ml lapte din seminţe de cânepă – am preparat singură laptele din seminţe de cânepă şi vă recomand şi vouă să faceţi asta. Laptele de nuci de pe rafturile magazinelor, chiar şi cele naturiste conţin cu siguranţă conservanţi. Altfel nu ar rezistă mai mult de 3 zile… în afara faptului că ingredientele s-ar separa şi nu ar mai avea acel aspect omogen. Laptele din seminţe de cânepă îl puteţi prepara după reţeta de aici.
30 gr seminţe de cânepă crude organice decorticate
miezul de la o păstaie de vanilie
Amestecaţi untul de cocos cu pudra de cacao cu ajutorul unui tel până când obţineţi un amestec omogen. Introduceţi în blender compoziţia obţinută împreună cu laptele de cânepă şi siropul de yacon. Blendaţi bine. Adăugaţi seminţele de cânepă şi amestecaţi cu ajutorul unei spatule. Adăugaţi şi miezul păstăii de vanilie. Nu blendaţi şi seminţele de cânepă, lăsaţi-le întregi pentru a obţine trufe cu textură crocantă. Crema obţinută introduceţi-o la frigider pentru câteva ore, până când compoziţia se va întări şi o veţi putea modela. Formaţi trufe din compoziţia obţinută şi decoraţi-le cu seminţe de cânepă. Atenţie când manufacturaţi trufele, modelaţi-le repede pentru că la contactul cu mâna, compoziţia bogată în unt de cocos capătă o consistenţă mai lichidă. Dacă observaţi că se înmoaie compoziţia introduceţi-o la congelator pentru 15 – 30 de minute. După ce le-aţi modelat introduceţi-le la frigider pentru o oră. Sau dacă nu mai aveţi răbdare le puteţi devora. Sunt însă mai gustoase a doua zi, deoarece se întrepătrund mai bine aromele.
Nu uitaţi să le consumaţi cu moderaţie, niciodată după masă şi în nici un caz seara.
Îmbrăţişări!
Lasă un răspuns