Salată sporty cu edamame
Bine v-am regăsit, dragii mei! La mulţi ani pentru noul an. Sper că l-aţi început minunat, cu energie şi entuziasm.
În laboratorul Sportychoco am început în forţă noul an cu multe trufe, prăjituri şi brioşe pentru aniversări delicioase.
În scurta vacanţă pe care am avut-o, am petrecut mai mult timp cu familia şi prietenii. Am făcut mult sport, m-am relaxat, am citit şi am testat câteva reţete sănătoase şi delicioase pe care le voi împărtăşi şi cu voi aici pe blog.
Astăzi vreau să vă prezint o salată cu ingredientul meu preferat – edamame. Este o salată lejeră, numai bună să ne reintrăm în formă după mesele de sărbători.
Edamame constituie o sursă de proteină vegetală excelentă. Se serveşte de obicei la restaurantele japoneze şi chinezeşti, pe post de starter. Păstăile de edamame sunt foarte versatile. Le puteţi consuma ca şi gustare sau puteţi pregăti cu ele hummus, burgeri, guacamole, supe, salate. Le puteţi încorpora chiar şi în deserturi.
Dacă doriţi să le consumaţi pe post de gustare, fierbeţi păstăile în apă sărată, timp de 5 minute, după care consumaţi seminţele.
Dacă vreţi să cumpăraţi edamame, le găsiţi la magazinele cu produse asiatice sub formă de păstăi sau boabe. Găsiţi edamame şi aici.
Iată ce ingrediente vă trebuiesc pentru salata de astăzi:
Pentru dressing:
o linguriţă de miere
o linguriţă de oţet de zmeură
o linguriţă de ulei de măsline
o linguriţă de muştar
Pentru salată:
200 gr spanac baby
100 gr boabe edamame
jumătate de ardei kapia roşu
20 gr seminţe de susan negru
Puneţi la fiert un bol cu apă în care adăugaţi un vârf de linguriţă de sare de himalaya. Când clocoteşte apa, adăugaţi boabele de edamame şi lasati-le să fiarbă timp de 5 minute. După ce au fiert, le luaţi de pe foc, le scoateţi din apă şi le lăsaţi să se răcească.
Spălaţi spanacul şi ardeiul. Puneţi spanacul în bolul de salată, tăiaţi rondele ardeiul, adăugaţi boabele de edamame şi seminţele de susan.
Amestecaţi ingredientele pentru dressing până când obţineţi o consistenţă cremoasă şi omogenă. Turnaţi dressingul peste salată, amestecaţi şi serviţi.
Puteţi adăuga după gust – quinoa, rodie, parmezan pentru a transforma această salată într-o masă de sine stătătoare.
Eu am preferat o variantă mai lejeră, pentru că am consumat-o alături de aceşti fries de pastarnac.
Voi mai reveni şi cu alte reţete cu edamame, pentru că este un ingredient nelipsit din cămara mea. În curând vă voi prezenta şi gustarea mea preferată cu edamame.
Vă îmbrăţişez cu drag!
Lasă un răspuns