Crackers cu parmezan
Crackerșii aceștia sunt cei mai rapizi și ușor de preparat crackerși pe care i-am pregătit vreodată. Sunt crocanți și creează dependență. Sunt niște crackerși simpli cu aromă de parmezan (de la fulgii de drojdie inactivă) și un gust bogat de nucă de la făina integrală de kamut.
Sunt perfecți și versatili. Puteți adapta rețeta aceasta după preferințele voastre. Puteți experimenta cu diferite tipuri de făină și cu aromele și condimentele voastre preferate. De asemenea îi puteți face dulci sau sărați. Îi puteți coace în cuptor sau îi puteți prepara la deshidrator. Pentru varianta sărată puteți experimenta cu paprika, mărar, rozmarin, pătrunjel, chive, usturoi. Pentru varianta dulce puteți folosi ghimbir, scorțișoară, cuișoare.
Ingrediente:
1 1/4 cup plus 2 lingurițe făină integrală de kamut
1/3 cup fulgi de drojdie inactivă
1/4 cup ulei de măsline extravirgin
1/4 cup apă
sare roz de himalaya după gust
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C. Într-un vas amestecați făina de kamut, fulgii de drojdie inactivă și sarea roz de himalaya. Adăugați apoi uleiul de măsline și apa. Amestecați până când obțineți un aluat cu o textură omogenă.
Întindeți aluatul obținut pe o suprafață plată (presărată cu făină) sau pe un covoraș de silicon. Cu ajutorul unui sucitor întindeți aluatul până când obțineți o foaie subțire. Aluatul din compoziția aceasta se întinde foarte ușor. Încercați să aveți aceeași grosime pe toată suprafața foii de aluat. Decupați crackerșii cu ajutorul unui cookie cutter. Desprindeți ușor crackerșii cu ajutorul unei spatule și puneți-i în tava tapetată cu hârtie de copt. Repetați operațiunea până când terminați tot aluatul.
Presărați pe crackerși semințe de susan, semințe de in, sare sau îi puteți lăsa simpli, dacă vă plac așa. Introduceți tava la cuptor și coaceți-i pentru 15 – 20 de minute, în funcție de mărimea și grosimea crackerșilor. Eu i-am copt mai puțin pe cei din poză, deorece i-am tăiat de dimensiunea unei monede.
Când sunt gata, scoateți crackersii pe un grătar, la răcit. Se păstrează la temperatura camerei, feriți de umezeală pentru a-și păstra textura crocantă. Eu îi păstrez în pungute de hârtie.
Voi repeta rețeta aceasta de crackers cât de curând. Voi încerca și varianta dulce cu scorțișoară și sirop de yacon.
Voi cum ați personaliza rețeta aceasta de crackers?
Îmbrățișări!
Lasă un răspuns