Tort raw vegan din ciocolată picantă

Astăzi vreau să vă învăț să pregătiți un tort special – tortul raw vegan din ciocolată picantă. Pentru cei care iubesc ciocolata cu chili, tortul acesta este un adevărat răsfăț. Blatul crocant brownie din nuci pecan se armonizează perfect cu crema din ciocolată picantă cu chili, maca, piper cayenne, scorțișoară și ghimbir. Am adăugat și suc de portocale proaspăt stors pentru a face mai ușor digerabile grăsimile din nuci. Iubesc atât de mult această rețetă încât atunci când nu pot face neapărat un tort, pregătesc pentru mine și Dragoș câteva tarte cremoase și picante.
Iată ce ingrediente vă sunt necesare:
Pentru blat aveți nevoie de:
1 cup nuci pecan crude
2 linguri ulei de nucă de cocos topit
¼ cup cacao pudră raw organică
2 linguri miere crudă sau sirop de agave ( dacă vă place mai dulce puteți adăuga mai multă miere)
1 vârf de cuțit miez de păstaie de vanilie
un praf de sare roz de himalaya
Măcinați nucile pecan în robotul de bucătărie echipat cu lama în S. Adăugați uleiul de cocos topit, îndulcitorul ales, pudra de cacao și vanilia. Blendati bine, până la omogenizare.
Pregătiți o tavă de tort cu inel detașabil. Pentru compoziția asta eu folosesc o tavă cu diametrul de 20 de cm. Puneți compoziția pentru blat în tava aleasă și tapetați în strat uniform, pentru a avea un blat perfect și uniform. Puneți la frigider tava cu blatul obținut și între timp pregătiți crema.
Pentru cremă aveți nevoie de:
2 cups caju hidratat în apă minim 3 ore
1/3 cup miere crudă (dacă vă place mai dulce, puteți adăuga mai multă miere)
½ cup unt de cacao crud organic topit pe baie de aburi
1/3 cup ulei de cocos topit
5 linguri suc de portocale proaspăt stors
70 grame cacao pudră raw organică
4 linguri maca pudră raw organică
jumătate de linguriță de ceai (teaspoon) de chilli pudră
o linguriță de scorțișoară
o linguriță de ghimbir pudră
un sfert de linguriță de ceai (teaspoon) de piper cayenne
un praf de sare roz de Himalaya
Introduceți ingredientele pentru cremă în blender. Adăugați întâi uleiul de cocos, untul de cacao topit, sucul de portocale, adăugați apoi caju-ul, mierea, maca, pudra de cacao, condimentele și sarea. Blendati bine până când obțineți o cremă omogenă și fină. Crema trebuie să aibă consistența unei smântâni groase. Turnați crema obținută peste blat și introduceți-o la congelator pentru minim 5 ore.
Când s-a întărit, scoateți din inel, decorați și puneți tortul la frigider. Tineți-l o oră la frigider înainte de servire. Direct din congelator este greu de tăiat și mai ales de savurat.
Tips & Tricks – Ingredientele pe care le folosiți la tort și în special în cremă trebuie să fie la aceeași temperatură pentru a nu se îmbrânzi crema.
Când introduceți ingredientele pentru cremă la blender adăugați întâi uleiurile, apoi apa sau sucurile de fructe și abia apoi caju-ul, pentru a ajuta blenderul să macine mai ușor. în felul acesta veți obține o cremă mai fină și mai omogenă. De asemenea dacă nu aveți un blender foarte puternic, aspectul acesta vă va fi de mare ajutor. încercați să folosiți totuși un blender care are o capacitate de peste 1000 W, pentru a nu avea surprize neplăcute.
Nu uitați să hidratați caju-ul pentru 4 sau chiar 6 ore. Hidratați-l la temperatura camerei în apă călduță. Să nu îl puneți la frigider pentru că atunci când îl veți introduce în blender împreună cu untul de cacao și uleiul de cocos vă va întări uleiurile și vă va îmbrânzi crema. Nu uitați că toate ingredientele trebuie să aibă aceeași temperatură.
Atunci când îndulciți compoziția pentru tort, aveți în vedere faptul că după ce se va congela va fi mai puțin dulce. V-am mai povestit despre aspectul acesta aici.
Atenție la condimente! Trebuie să fie foarte bine balansate. Gustul picant nu trebuie să acopere celelalte arome. Mai bine puneți mai puțin, gustați și mai adăugați apoi, decât să adăugați foarte mult de la început și să ruinați rețeta. Este foarte important să gustați în timp ce preparați și să adaptați rețeta pe gustul vostru.
Dacă doriți să variați sau nu vă plac neapărat aromele picante puteți să realizați tortul acesta cu diverse arome. Puteți folosi miez de păstaie de vanilie sau doar ghimbir. îi puteți adăuga zmeură, căpșuni sau fructe de pădure în funcție de gusturile voastre.
Enjoy!
Lasă un răspuns