Praline raw cu unt de cocos
Pralinele cu cocos sunt desertul nostru preferat. Gustul lăptos și crocant de cocos se armonizează perfect cu glazura din ciocolată crudă.
De obicei pregăteam pralinele după rețeta aceasta - cu lucuma, simple sau cu fructul pasiunii. Acum, având produsele de la Dr. Georg, am zis să încerc din nou rețeta de praline. Le-am făcut simple de data aceasta pentru a savura gustul cocosului. Am modificat puțin rețeta iar rezultatul a fost divin. Pralinele acestea sunt foarte potrivite și pentru copiii care preferă ciocolata cu lapte. Acum când sărbătorile de iarnă bat la ușă puteți pregăti pralinele acestea împreună cu cei mici, le puteți ambala și le puteți folosi pe post de bomboane pentru pom.
Iată ce ingrediente vă sunt necesare:
- 3 cups fulgi de cocos organici
- 1/2 cup ulei de cocos organic
- 1/4 cup unt de cocos
- 1/4 cup făină de cocos
- 1/4 cup miere crudă
- un praf de sare roz de himalaya
Pentru glazură:
- 1 cup pastă de cacao raw (cacao liquor)
- 4 lingurițe ulei de cocos organic
- 3/4 cup zahăr de cocos
Amestecați ingredientele pentru praline într-un bol cu ajutorul unei spatule, până când obțineți o compoziție omogenă. Introduceți compoziția la frigider pentru două – trei ore, pentru a se întări și a putea modela ușor pralinele. Este destul de dificil de lucrat cu această compoziție, dacă doriți să formați praline rotunde. Se înmoaie destul de repede când o atingeți și se modelează mai greu, însă merită efortul. După ce ați modelat pralinele introduceți-le la congelator pentru câteva ore. Este un truc foarte bun pentru a vă ajuta să le glazurați mă ușor și mai frumos.
Topiți pe baie de aburi pasta de cacao raw. Adăugați uleiul de cocos și zahărul de cocos. Amestecați până la omogenizare. Când este lichidă compoziția puteți începe să glazurați pralinele de cocos. Scufundați-le în glazură una câte una cu ajutorul unei furculițe. Când sunt complet acoperite de ciocolată le puteți scoate pe un grătar și le puteți decora după plac. Lăsați-le să se întărească la temperatura camerei, apoi introduceți-le la frigider.
Sunt delicioase servite ca atare sau vă puteți decora cu ele cocktailurile preferate.
Enjoy!
Lasă un răspuns