Tort raw vegan cu ciocolată și nuci macadamia
Astăzi vreau să vă învăț să preparați unul dintre torturile mele preferate, tortul care a făcut furori printre clienții Sportychoco. Este unul dintre cele mai apreciate și mai gustoase torturi. Dacă aveți un eveniment important și vreți să preparați un desert special, încercați tortul acesta.
Iată ce ingrediente vă sunt necesare pentru acest tort festiv:
Pentru blat:
- 1 ½ cup nuci de macadamia
- 2 linguri ulei de cocos raw organic
- 2 linguri miere crudă
Pentru stratul de ciocolată neagră:
- 2 cups caju hidratat în apă minim 3 ore
- 1/3 cup miere crudă (dacă vă place mai dulce, puteți adăuga mai multă miere)
- ½ cup unt de cacao crud organic topit pe baie de aburi
- 1/3 cup ulei de cocos topit pe baie de aburi
- 5 linguri suc de portocale proaspăt stors
- 70 grame cacao pudră raw organică
- un praf sare roz de himalaya
Pentru stratul de ciocolată albă:
- 1 cup caju hidratat în apă minim 3 ore
- 1/6 cup miere crudă (dacă vă place mai dulce, puteți adăuga mai multă miere)
- 1/4 cup unt de cacao crud organic topit pe baie de aburi
- 1/6 cup ulei de cocos topit pe baie de aburi
- 2 linguri suc de portocale proaspăt stors
- miezul de la o păstaie de vanilie
- un praf de sare roz de himalaya
Pentru decor: flori și fructe proaspete.
Procesați nucile macadamia în robotul echipat cu lama în S, până când obțineți o pudră fină. Adăugați uleiul de cocos și siropul de agave. Continuați să procesați până când obțineți un aluat lipicios. Pregătiți o tavă de tort cu inel detașabil. Puneți compoziția pentru blat în tava aleasă și tapetați în strat uniform, pentru a avea un blat perfect și uniform. Puneți la frigider tava cu blatul obținut și între timp pregătiți stratul de ciocolată neagră.
Introduceți în blender toate ingredientele pentru cremă. Adăugați întâi ingredientele uleioase și continuați apoi cu celelalte. Blendati până când obțineți o cremă fină, de consistența unei smântâni groase. Turnați crema obținută peste blat. Introduceți tortul la congelator pentru minim 5 ore. Când este complet întărit stratul de ciocolată puteți începe să pregătiți stratul de ciocolată albă. Procedați la fel ca la stratul de ciocolată neagră. Turnați crema de ciocolată albă peste cea de ciocolată neagră. Introduceți din nou tortul la congelator pentru minim 5 ore, până când este complet întărit și stratul de ciocolată albă.
Când s-a întărit, scoateți tortul din inel, decorați și introduceți-l la frigider, pentru cel puțin o oră înainte de servire. Decorați înainte de servire.
Enjoy!
Lasă un răspuns