Tort raw vegan Albă ca Zăpada
Tortul raw vegan Albă ca Zăpada este un tort delicat cu frișcă de cocos și aromă de poveste. Lejer și răcoritor, tortul acesta este foarte potrivit și pentru cei mici.
Ingrediente:
Pentru blat:
1 cup migdale crude măcinate fin
2 linguri ulei de cocos
2 linguri miere de curmale
miezul de la o păstaie de vanilie
Toate ingredientele se procesează în robotul de bucătărie până când se obţine o textură fină. Compoziţia trebuie să aibă consistenţa unui aluat, să fie omogenă când este presată. Dacă nu are consistenţa potrivită se adaugă apă, câte o linguriţă până când se obţine consistenţa dorită. Se pune blatul într-un inel de tort şi se introduce la frigider.
Pentru cremă:
2/3 cup lapte de cocos
2/3 cup miere crudă
2 ½ cup caju crud hidratat minim 3 ore
1/4 cup frișcă de cocos, preparată după rețeta de aici
¾ cup ulei de cocos
4 lingurițe lucuma pudră
miezul de la o păstaie de vanilie
un praf de sare roz de himalaya
o linguriță suc proaspăt de lămâie
Se pun toate ingredientele pentru cremă la blender – mai întâi uleiul de cocos, laptele de cocos, mierea, apoi caju-ul şi restul ingredientelor. Se blendează până când se obţine o textură omogenă. Se toarnă amestecul obţinut peste crustă şi se introduce la congelator până când se întăreşte. După ce s-a întărit, se scoate din inel și se decorează.
Pentru un tort etajat se dublează cantităţile.
Enjoy!
Lasă un răspuns