Înghețată cu nectar de cocos și șofran
Nectarul de cocos, vanilia și șofranul se armonizează perfect și îi dau acestei înghețate o savoare unică. Textura este mătăsoasă și cremoasă, datorată laptelui de cocos și a brânzei mascarpone. Este o înghețată fină și delicată cu care vă puteți răsfăța când aveți poftă de un desert răcoritor fără zahăr. Nectarul de cocos are o aromă specială, fiind totodată foarte bogat în aminoacizi și minerale.
Iată ce ingrediente vă sunt necesare pentru realizarea acestei delicioase înghețate.
Ingrediente:
2 căni lapte de cocos
2 căni mascarpone bio
1/2 cană nectar de cocos
miezul de la o păstaie de vanilie
1/2 linguriță fire de șofran
Amestecați toate ingredientele. Încălziți compoziția obținută într-un vas pe baie de aburi, dar nu lăsați să dea în clocot. Amestecați din când în când. Luați vasul de pe foc și lăsați să se răcească. După ce s-a răcit, introduceți compoziția în mașina de preparat înghețată și preparați conform instrucțiunilor. Dacă nu aveți mașină de înghețată, puteți pregăti înghețata după metoda clasică.
Câteodată la compoziția aceasta mai adaug cardamon, fistic, boabe de cacao mărunțite sau semințe de chia. Vă puteți personaliza rețeta, în funcție de gusturile voastre. Dacă preferați înghețatele raw vegane, puteți încerca și rețeta aceasta.
Enjoy!
Lasă un răspuns