Invitație la răsfăț

Un oraș de poveste – Cesky Krumlov

cesky krumlov

Cesky Krumlov este considerat unul dintre cele mai frumoase orașe medievale din lume. Face parte integral din patrimoniul UNESCO și este situat în Cehia, la 170 km de Praga și 200 km de Viena. Orașul este străbătut de râul Vltava și nu s-a schimbat deloc din secolul al XVIII-lea.

Când am vizitat Viena, bineînțeles că nu am ratat o plimbare de câteva zile în acest oraș de poveste.

Fiind vară am putut vizita și castelul Krumlov, unul dintre cele mai impresionante monumente istorice, principala atracție a orașului. Este unul dintre cele mai mari castele din Europa, un complex format din 40 de clădiri și palate care se întind pe o suprafață de peste 7 hectare. Castelul Krumlov combină mai multe stiluri arhitecturale-gotic, renascentist și baroc. Primul document care îi atestă vechimea datează din anul 1253. Panorama pe care am surprins-o din turnul castelului mi-a tăiat răsuflarea.

panorama cesky krumlov
Am vizitat, desigur grădinile și celelalte zone ale castelului. Dacă ajungeți la castel ar fi bine să nu ratați Teatrul Baroc, un loc deosebit, păstrat în condiții excepționale și considerat singurul de acest fel din lume.

Castelul Krumlov este unit cu grădinile și teatrul prin intermediul Podului cu trei nivele.

Imensele grădini ce aparțin castelului sunt surprinzător de frumoase. Există din secolul al XVII-lea, îmbinând stilurile baroc (inițial) apoi rococo cu cel clasicist. Sunt înconjurate de un zid ce le desparte de curțile castelului.

Vara, la castel se organizează mai multe festivaluri de muzică, de teatru și expoziții artistice.

cesky krumlov
Cesky Krumlov este un loc pentru toate gusturile. Fie vă puteți relaxa la terasele și restaurantele de pe malul Vltavei, fie puteți opta pentru o cursă de rafting sau o tură cu bicicleta pe dealurile din jurul orașului sau puteți alege să descoperiți deosebitul patrimoniu cultural al micuței urbe boeme.

Nici plimbările pe străzile orașului nu au fost mai prejos. Centrul vechi al orașului este foarte bine întreținut, restaurat în cele mai mici detalii, casele sunt vopsite în culori vesele. Străduțele pietruite păstrează atmosfera de vechi târg medieval. Acest orășel de poveste vă întâmpină cu nenumărate restaurante, hoteluri, terase și magazine cochete de suveniruri.

Vă îmbrățișez,

Irina
 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: