Biscuiți pentru pitici
Biscuiții aceștia sunt o variantă mai sănătoasă a biscuiților din turtă dulce. Am înlocuit untul cu ulei de cocos. I-am îndulcit cu zahăr de cocos și nectar de cocos. Am înlocuit făina albă cu un mix de făină de grâu spelta, hrișcă, mei și ovăz. Puteți da diverse forme biscuiților, folosind decupatoare haioase. Cei mici îi vor adora. Îi puteți personaliza folosind diverse condimente și esențe organice: cardamon, scorțișoară, vanilie, cuișoare, ghimbir, esență organică de portocale, esență organică de lămâie.
180 grame de ulei de cocos
125 grame zahăr de cocos
300 de grame nectar de cocos
200 grame făină de grâu spelta
100 grame făină de hrișcă
100 grame făină de ovăz
100 de grame făină de mei
un vârf de cuțit sare roz de himalaya
miezul de la o păstaie de vanilie
Preîncălziți cuptorul la 170 grade Celsius. Într-un bol amestecați uleiul de cocos, zahărul de cocos și nectarul de cocos. Adăugați făina, sarea și vanilia. Amestecați până când obțineți un aluat omogen. Întindeți cu ajutorul unui sucitor aluatul obținut pe o suprafață tapetată cu făină. Decupați biscuitei pe care îi puneți în tava tapetată cu hârtie de copt.
Coaceți biscuiții aproximativ 20 de minute la 170 grade Celsius. Lăsați biscuiții să se răcească pe un grătar, după care îi puteți decora.
Eu i-am decorat cu ciocolată și cu flori comestibile. Îi puteți servi că atare sau puteți decora cu ei torturile și prăjiturile celor mici.
Enjoy!
Lasă un răspuns