Invitație la răsfăț

Santorini

red beach santorini

În Santorini totul este poezie – peisaje fabuloase, plaje spectaculoase, casele de un alb imaculat, albastrul hipnotizant al Mării Egee, restaurante extraordinare, vulcanul încă activ.

superpriveliste oia

Insula aceasta magică m-a fermecat. Am petrecut aici o săptămână de poveste, am străbătut Santorini în lung și în lat, am făcut plajă și am vizitat fiecare colțisor al insulei.

santorini

white beauty oia

În primele zile am vizitat capitala Fira, Firostefani, Oia, și Imerovigli.

priveliste caldera

Fira oferă o priveliște de vis către Caldera. Capitala insulei este o așezare cu o mulțime de taverne, hoteluri, resorturi de lux, magazine, baruri, cluburi. Este foarte populată, în special seara.

fira caldera santorini

santorini fira

În Oia totul este feeric – peisaje uluitoare, terase și resorturi luxoase, oameni talentați, creatori de frumos.

amazing Oia

oia art santorini

Oia m-a cucerit cu multitudinea de magazine de artă, magazine cu produse handmade, bijuterii și produse artizanale realizate cu foarte mult bun gust și atenție la detalii.

Aici este paradisul produselor de acest gen. Sunt foarte speciale și total diferite de ce am văzut până acum. Oia poate fi o sursă de inspirație pentru creatorii de frumos.

Am admirat și apusul în Oia.

apusul superb in oia

Apusul în Oia este mai mult un fenomen social. Turiști din toate colțurile lumii se strâng aici, se bucură, fac poze și aplaudă.

Tot aici am văzut și multe cupluri frumoase făcând fotografii pentru nuntă. Și fete îndrăznețe, care se urcaseră pe acoperișurile clădirilor și își făceau selfie cu apusul.

beautiful oia santorini

Am mai vizitat Akrotiri și farul (Faros) din sud vest, situat pe Mavro Vouno (Muntele Negru) .

degustare produse locale santorini

Pe drumul către Akrotiri am gustat într-un local câteva preparate tradiționale – lichior de fruct cactusbrânză chloro, frunze de capere, pastă de linte galbenă, mousaka cu vinete albe, sarmale din foi de viță de vie umplute cu orez, pastă de roșii uscate la soare cu capere, oregano și ulei de măsline, marmeladă de fruct cactus, dulceață de smochine și tot felul de delicatese locale. Am cumpărat câteva și pentru acasă. Am gustat și Volkan, celebra bere locală filtrată prin rocă vulcanică.

Mi-a plăcut Akrotiri, am apreciat zona sălbatică, nu foarte dezvoltată comercial.

akrotiri santorini

De la Far am coborât pe stânci și am admirat marea, priveliștea superbă și florile acestea minunate care cresc pe stânci.

floare santorini

Cele mai mari plaje sunt situate în partea estică a insulei. Am vizitat Monolithos, Kamari, Perissa, Vourvoulos și Perivolos.

În Santorini există plaje pentru toate gusturile. Sunt atât plaje cu nisip fin (Vlichada) cât și plaje cu nisip din rocă vulcanică.

Mie cel mai mult mi-a plăcut Perivolos. Nisipul din rocă vulcanică, apa cristalină și priveliștea m-au cucerit  pe loc.

perivolos santorini

Am vizitat și două dintre plajele din sudul insulei – Vlichada și Plaja Rosie.

irina vochita

red beach santorini

În Santorini am întâlnit foarte mulți români angajați la magazinele și localurile de acolo. Sunt preferați de greci în special pentru că vorbesc mai multe limbi străine. Am cunoscut o ieșeancă superbă care învățase limba greacă în patru luni.

Am fost plăcut surprinsă să văd că stilul de viață sănătos a devenit un obicei pentru majoritatea oamenilor. Am văzut foarte mulți oameni frumoși alergând chiar și în vacanță.

Majoritatea localurilor aveau disponibile și variantele fără zahăr ale diferitelor preparate. Am întâlnit o abundență de preparate vegetariene, smoothies din fructe naturale, preparate naturale din ingrediente locale.

cocktailuri santorini

Santorini m-a cucerit cu ambianța boemă și peisajele fantastice, plajele spectaculoase, siturile antice, preparatele tradiționale și apusurile sublime. M-aș întoarce oricând aici pentru relaxare și pentru o vacanță romantică.

Vă îmbrățișez,

Irina

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: