Invitație la răsfăț

Prin ochii mei – insula Capri

anacapri

Capri este combinația perfectă de mare, soare, relaxare, natură, istorie, cultură, antichitate și lux. Pentru mine este o insulă magică plină de parfum și de culoare, rafinament, eleganță și boutique-uri cochete. Insula aceasta fascinantă ar reuși să îmi taie respirația ori de câte ori aș revedea-o.

marina grande capri

Este o destinație apreciată atât de turiștii străini cât și de turiștii italieni, ceea ce o face destul de aglomerată pe perioada verii, dar seara, la plecarea turiștilor atmosfera pe insulă este foarte liniștită și relaxantă.

superb capri

Din portul Marina Grande am urcat în frumosul orășel Capri, unde m-am plimbat pe străduțele și aleile cochete.

superb anacapri

În orășelul Capri am vizitat Piazzeta (Piazza Umberto I) și Grădinile lui Augustus.

just capri

quisisana

Piazza Umberto I este situată în centrul istoric al insulei și este nucleul vieții sociale din Capri.

via krupp

Grădinile lui Augustus sunt amenajate în terase cu vedere la mare și adăpostesc diverse specii din flora bogată a insulei Capri, cu diverse plante ornamentale și flori. De aici aveți o panoramă de 180 de grade a insulei Capri și puteți vedea muntele Solaro, golful Marina Picolla, faimoasele stânci Faraglioni și via Krupp. Via Krupp este un drum pietonal pavat în serpentină, care acoperă o altitudine de circa 100 de metri și conectează zona formată de Conventul San Giacomo și Grădinile lui Augustus cu Marina Piccola.

capri

ceas solar capri

Dacă vă place să vă bucurați de soare și de mare, să petreceți o zi la plajă, vă puteți relaxa la golful Marina Picolla, unde veți găsi o plajă mică și cochetă, cu vedere la faimoasele Faraglioni.

faraglioni capri

Am urcat apoi în Anacapri, un orășel situat pe partea opusă a insulei. În Anacapri am urcat cu telescaunul pe muntele Solaro. Aici, în cel mai înalt punct al insulei (589 de metri deasupra nivelului mării) priveliștea este fabuloasă. De pe muntele Solaro se pot vedea întreaga insulă Capri, Golful Napoli, Coasta Amalfi și munții Calabria.

anacapri

Anacapri este mai liniștit și mai puțin aglomerat decât Capri. Nu găsiți însă aici atâtea magazine și aceeași viață de noapte pe care o găsiți în Capri.

when in capri by boat

Bineînțeles că nu puteam rata o croazieră cu vaporul pe mare, așa că din portul Marina Grande am luat vaporul și am mers într-o croazieră pe mare în jurul insulei pentru a admira coasta de pe mare, dar și principalele peșteri și grote din Capri. Am avut ocazia să vedem și delfinii, care înotau în mare.

o grota din capri

superb apa capri

În partea dreaptă a portului Marina Grande se găsește cea mai mare plajă din Capri. Aici vă puteți relaxa și vă puteți bucura de apa cristalină a mării.

plaja langa marina grande capri

În croaziera pe mare, în jurul insulei Capri am văzut Faraglioni, Grota Albastră (Grotta Azzurra), Green Grotto, Grota Bianca, Grotta di Matermania.

apa cristalina capri

Dacă ajungeți în Capri vă recomand să încercați Torta Caprese cu ciocolată și migdale, granita de lămâie și bineînțeles, limoncello.

limoni di capri

profomi di capri

Dacă iubiți shoppingul, în Capri găsiți parfumuri personalizate pregătite de artizani, sandale handmade personalizate și o mulțime de boutique-uri cochete, care mai de care mai ofertante.

vedere de sus capri

Mie mi-a plăcut foarte mult insula Capri. Dacă intenționați să o vizitați, vă recomand să îi alocați cel puțin câteva zile, pentru a vă putea bucura din plin de tot ceea ce are de oferit.

Enjoy!

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: