Carrot Bars
Am pregatit astazi aceste batoane delicioase pentru un client, care doreste sa-si reincarce bateriile dupa antrenament. Si ca sa fiu sincera am pregatit batoanelele astea in repetate randuri pana astazi, insa niciodata nu au mai apucat sa fie pozate. Atat eu cat si Dragos le-am devorat… Si nu va puteam vorbi despre ele fara imagini, nu?
Sunt delicioase, energizante, satioase. Sunt numai bune de consumat dupa antrenament sau la micul dejun. Eu le consum de obicei doar dupa antrenament, cum consum toate alimentele care contin carbohidrati(exceptand carbohidratii din legume si fructe).
Ca sursa de inspiratie, am folosit bineinteles Biblia mea alimentara, Gourmet Nutrition, a lui John Berardi.
Asadar aveti nevoie de:
1 cup fulgi bio de quinoa – eu am cumparat de la magazinul Naturalia din Bd. Decebal, daca nu aveti sau vi se par costisitori ii puteti inlocui cu fulgi de ovaz
2 cup migdale crude – gasiti la Piata Matache, taraba cu alune
1 cup morcovi fierti
4 linguri de sirop de agave(eu am folosit agave de la casa rawz)
4 linguri unt de cocos(raw organic de la casa rawz)
fulgi de migdale pentru ornat(din Piata Matache, de la taraba cu alune)
Puneti toate ingredientele in robotul de bucatarie si maruntiti pana obtineti o textura cremoasa. Compozitia rezultata turnati-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Presati fulgi de migdale pe deasupra si coaceti in cuptorul preincalzit, timp de 25 de minute. Aveti grija sa nu ardeti compozitia. Cand scoateti din cuptor lasati compozitia sa se raceasca, pentru ca altfel este sfaramicioasa. Daca aveti suficienta rabdare lasati sa se raceasca la temperatura camerei si apoi puneti la frigider. Se vor intari mai bine si vor fi mai usor de portionat. Din compozitia aceasta mie mi-au iesit 12 batoane.
Atentie nu consumati batoanele astea in cantitati mari, deoarece pot avea efect laxativ, datorat untului de cocos din compozitie.
Mi-au placut atat de tare incat ma gandesc sa pregatesc aceste batonele si in varianta raw vegan.
Va imbratisez!
One Response to “Carrot Bars”
[...] cu migdale, caju si crusta de ciocolata, batoane cu ciocolata si nuci pecan, batoane cu dovleac, batoane cu morcovi, batoane cu granola, batoane raw [...]