Înghețată cu fistic
……..delicioasa, racoritoare. Raw vegan, sandwich style. Iata cu ce m-am racorit eu ieri:
Cei care imi urmariti pagina de facebook, ati vazut deja cateva fotografii si ati asteptat cu nerabdare reteta, asa ca iat-o.
Inghetata delicioasa cu fistic
Pentru cookies am folosit reteta aceasta de brownies raw.
Pentru inghetata aveti nevoie de
2 banane bine coapte congelate
20 gr de spanac proaspat, da ati citit bine SPANAC!!! va explic ma jos
un praf de sare roz himalayana
2-3 linguri de lapte de cocos ecologic, eu folosesc rapunzel, de la Naturalia
15 ml sirop de agave
100 gr miez de fistic crud, gasiti aici
miezul de la o pastaie de vanilie
si cacao nibs pentru decor
Preparati biscuitii daca nu ii aveti deja. Reteta o gasiti aici.
Luati doua banane bine coapte, decojiti-le, feliati-le si congelati-le. Spalati spanacul. Hm, va intrebati ce cauta spanacul in inghetata? E un mod excelent de a-i pacali pe cei mici sa manance spanac. Despre beneficiile spanacului, gasiti amanunte aici.
Puneti toate ingredientele in Blendtec, maruntiti si inghetata este gata!
Daca nu aveti Blendtec sau Vitamix, nu va panicati. Merge si intr-un blender normal, doar ca trebuie sa adaugati mai mult lapte de cocos si sa puneti apoi compozitia obtinuta fie intr-un aparat de inghetata, fie la congelator si sa blendati din jumatate in jumatate de ora, pentru a evita formarea acelor de gheata.
Inghetata obtinuta o puneti intre doi biscuiti si formati minisandwich-uri, pe care le decorati cu cacao nibs. Yummy! Un deliciu pe caldurile astea. Este numai buna pentru a-i rasfata pe cei mici. O alternativa excelenta si sanatoasa la inghetata din comert incarcata cu aditivi, margarina, ulei de palmier, zahar si cate si mai cate ingrediente greu de pronuntat…
Eu am servit-o alaturi de un ceai de iasomie cu gheata.
Daca va place menta puteti sa adaugati si menta, sau chiar spirulina si chlorella, daca sunteti consumatori. O puteti personaliza, dupa gust. Lasati-va imaginatia sa lucreze.
Spor la inghetata si spuneti-mi cum v-a iesit!
Va imbratisez!
2 Responses to “Înghețată cu fistic”
Pentru ca imi place tare mult inghetata de fistic, am spus ca trebuie neaparat sa incerc reteta. E drept ca am facut-o din amintiri…si din aceasta cauza am uitat sa pun vanilia, in loc de sirop de agave am pus 1 lingura de miere doar, sare de himalaya nu am avut asa ca nu am pus de loc, uleiul de caju l-am inlocuit cu ulei de cocos, am pus doar 3-4 frunze de spanac, pentru ca mi s-a parut mai potrivita culoarea amestecului asa si am pus 1/2 cana de lapte de cocos facut in casa. A iesit gustoasa “inghetata”, insa ce mi-a rezultat mie avea inca un puternic gust de banane, si nici un fel de aroma de fistic. O fi fost din cauza ca am modificat destul de mult reteta?
Buna Cristina, ma bucur ca ai incercat reteta. Este posibil ca gustul pronuntat de banane sa fie din cauza ca ai modificat foarte mult reteta. Untul de caju era important. Pe viitor poti scoate o banana din reteta si poti dubla cantitatea de fistic, in cazul in care pastrezi reteta cum mi-ai descris-o. Va fi mult mai gustoasa asa.
Cu drag,
Irina