Invitație la răsfăț

The Christmas Cake – Tort Raw cu Carambola si Fistic

tort raw cu fistic sportychoco

Daca nu v-ati hotarat inca ce desert sa preparati pentru masa de Craciun va prezint astazi o reteta delicioasa si sanatoasa – Tort Raw cu carambola si fistic.

Carambola sau fructul stea este un fruct tropical si subtropical. Are o textura asematoare in consistenta cu cea a strugurilor. Gustul este insa diferit. Carambola este bogat in antioxidanti, potasiu si vitamina C.

Eu il prefer pentru ca are un gust dulce acrisor si este sarac in zahar. Este un fruct suculent si crocant care se potriveste de minune in torturile raw.

Fisticul este o sursa importanta de luteina si betacaroten.

Iata ce am folosit pentru minunatul tort de Craciun:

 

Pentru blat

2 cup migdale crude

2 linguri unt de cacao crud organic(nu uitati sa-l topiti in deshidrator sau pe baie de aburi)

2 linguri sirop de agave

miezul de la o pastaie de vanilie

Pentru crema

1 cup caju crud hidratat

1 cup miez de fistic crud hidratat – gasiti miezul gata decojit in Piata Matache

¼ cup unt de cacao crud organic (nu uitati sa-l topiti in deshidrator sau pe baie de aburi)

3 carambola

¼ cup sirop de agave, daca nu aveti sirop de agave puteti folosi miere

miezul de la 2 pastai de vanilie

Pentru decorat si pentru stratul dintre blat si crema – fructe de padure. Daca nu gasiti proaspete, puteti folosi din cele congelate. Tot in Piata Matache eu am gasit afine, mure, capsuni, zmeura.

Puneti toate ingredientele pentru blat in robotul de bucatarie echipa cu lama in S. Macinati. Eu am lasat blatul putin mai crunchy de data aceasta. Il puteti macina cat de fin doriti, in functie de preferintele voastre. Turnati compozitia obtinuta intr-un inel de tort.

Blendati toate ingredientele pentru crema. Daca mai este nevoie puteti adauga apa. Turnati un strat subtire de crema. Presarati apoi un strat de fructe de padure. Turnati restul de crema si introduceti tortul la congelator pentru 3 – 4 ore. Scoateti inelul dupa ce s-a intarit compozitia si decorati cu fructe de padure.

Tortul acesta va face impresie pe masa de Craciun. Merge de minune cu acest punch de portocale si merisoare. In varianta pentru iarna, am renuntat la gheata si am adaugat un strop de ghimbir.

Va doresc un Craciun ca in povesti!

Imbratisari!

 

3 Responses to “The Christmas Cake – Tort Raw cu Carambola si Fistic”

Lasă un răspuns către Tatiana Utoi Cancel reply

%d bloggers like this: