Acadele de ciocolata cu miere de curmale
Acadelele de ciocolata sunt un desert delicios si inedit. Vor face cu siguranta impresie la petreceri, la bufeturile de dulciuri de la nunti sau botezuri sau pur si simplu daca vreti sa va rasfatati acasa piticii. Sunt foarte apreciate si de adulti, asa ca daca iubiti ciocolata, nu ezitati sa va rasfatati. Acadelele astea de ciocolata pot fi scufundate in laptele cald de migdale sau cocos si veti obtine o ciocolata calda savuroasa.
Se prepara rapid, sunt sanatoase si gustoase. Sunt si raw vegane si numai bune pentru post. Din alimentatia raw vegana cel mai tare apreciez ciocolata Este cea mai fina si cea mai sanatoasa ciocolata.
Iata ce am folosit eu pentru acadele
1/2 cup (125 ml, dupa topire) unt de cacao crud organic
1 lingura cacao liquor (masa de cacao razuita)
1 lingura unt de cocos crud organic
50 gr cacao cruda organica
40 gr miere de curmale
2 lingurite de miez de pastaie de vanilie
un varf de cutit fleur de Sel
Pentru decor: polen crud, seminte de chia, miez de fistic, alune de padure, goji berries, cacao nibs
Untul de cacao, masa de cacao, pudra de cacao, miezul de pastaie de vanilie si fleur de sel le puteti achizitiona de la magazinele online cu superalimente( www.superalimente.ro,www.beorganic.ro) sau de la magazine precum Kilife, Naturalia, Steaua Divina.
Mierea de curmale eu am cumparat-o ieri de la un magazin evreiesc. O gasiti insa si la Kilife in Piata Amzei. Este bogata in fier, magneziu si potasiu, ceea ce o face foarte potrivita pentru indulcirea deserturilor celor mici. Mierea de curmale nu este produsa de albine, este practic un sirop de curmale foarte folosit in Orient in prepararea painii si a prajiturilor. Siropul de curmale (Silan) poate fi preparat si acasa. Gasiti reteta si mai multe detalii aici. In acelasi fel se poate prepara si mierea de prune, un alt sirop delicios cu care va puteti aromatiza deserturile preferate.
Din ingredientele astea am preparat acadelele de mai sus.
Am topit pe baie de aburi untul de cacao si masa de cacao. Am adaugat untul de cocos, dupa ce s-au topit untul de cacao si masa de cacao. Am amestecat pana la omogenizare. Am luat amestecul de pe baia de aburi. Am adaugat treptat pudra de cacao, mestecand cu ajutorul unui tel. Dupa ce s-a incorporat si pudra de cacao am adaugat mierea de curmale vanilia si sarea. Am continuat sa amestec. Am pus pe o tava tapetata cu hartie de copt betisoarele acadelelor si am turnat apoi ciocolata. Am decorat si am depozitat acadelele intr-un loc racoros. Le-am lasat sa se raceasca treptat. Va recomand sa nu le introduceti imediat la frigider pentru ca vor capata un aspect albicios. Pastrati ciocolata intr-un loc racoros si lasati-o sa se intareasca.
Cand s-au intarit sunt numai bune de savurat acadelele!
Enjoy!
One Response to “Acadele de ciocolata cu miere de curmale”
ce minunatii