Invitație la răsfăț

Batoane perfecte

batoane sportychoco

Energizante, proteice, sărace în carbohidrați, fără gluten, raw vegane sau coapte..Întotdeauna am în geantă câteva batoane pentru mine, pentru Dragoș sau pentru vreun client pe care îl antrenez. Sunt foarte bune înainte de antrenament, după antrenament sau atunci când nu am la îndemână o alternativă sănătoasă de mâncare sau pur și simplu nu am timp pentru o masă. Nu cumpăr însă niciodată batoane ambalate din comerț. Pentru că stau mult pe rafturile magazinelor iar eu prefer întotdeauna mâncarea proaspătă. Pentru că sunt pline de e-uri, conservanți, grăsimi hidrogenate și ingrediente cu potențial alergen precum soia sau glutenul. Nu mai vorbesc de conținutul ridicat de zahăr….Pe piață sunt multe așa zise batoane de slăbit, care numai de slăbit nu sunt dacă verificăm ingredientele de pe etichetă.

batoane sportychoco

De-a lungul timpului am publicat câteva rețete de batoane sănătoase pe blog. Iată câteva dintre ele  – batoane cu migdale, caju si crusta de ciocolata, batoane cu ciocolata si nuci pecan, batoane cu dovleac, batoane cu morcovibatoane cu granola, batoane raw vegane.

Vă puteți prepara simplu și rapid acasă diverse batoane sănătoase folosind ingrediente precum quinoa încolțită, amaranth, mei, hrișcă, semințe de chia, smochine, curmale, nuci pecan, merișoare, goji, alune de pădure, cocos. Le puteți îndulci cu miere de curmale, sirop de agave, sirop de yacon, miere de albine, nectar de cocos. Le puteți personaliza cu superalimente precum maca, guarana, mesquite, lucuma, suma, iarbă de grâu.

Eu nu refuz niciodată un baton de ciocolată cu smochine, fistic și cardamon sau unul cu tamarind și semințe de cânepă. Sunt batoane energizante cu conținut ridicat de carbohidrați, potrivite pentru micul dejun sau după un antrenament intens.

Voi ce batoane preferați?

Îmbrățișări!

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: