Invitație la răsfăț

Tort raw vegan din ciocolată picantă

tort din ciocolata picanta sportychoco

Astăzi vreau să vă învăț să pregătiți un tort special – tortul raw vegan din ciocolată picantă. Pentru cei care iubesc ciocolata cu chili, tortul acesta este un adevărat răsfăț. Blatul crocant brownie din nuci pecan se armonizează perfect cu crema din ciocolată picantă cu chili, maca, piper cayenne, scorțișoară și ghimbir. Am adăugat și suc de portocale proaspăt stors pentru a face mai ușor digerabile grăsimile din nuci. Iubesc atât de mult această rețetă încât atunci când nu pot face neapărat un tort, pregătesc pentru mine și Dragoș câteva tarte cremoase și picante.

tarta raw vegan sportychoco

Iată ce ingrediente vă sunt necesare:

 

tarta cu ciocolata picanta sportychoco

Tips & Tricks – Ingredientele pe care le folosiți la tort și în special în cremă trebuie să fie la aceeași temperatură pentru a nu se îmbrânzi crema.

Când introduceți ingredientele pentru cremă la blender adăugați întâi uleiurile, apoi apa sau sucurile de fructe și abia apoi caju-ul, pentru a ajuta blenderul să macine mai ușor. în felul acesta veți obține o cremă mai fină și mai omogenă. De asemenea dacă nu aveți un blender foarte puternic, aspectul acesta vă va fi de mare ajutor. încercați să folosiți totuși un blender care are o capacitate de peste 1000 W, pentru a nu avea surprize neplăcute.

Nu uitați să hidratați caju-ul pentru 4 sau chiar 6 ore. Hidratați-l la temperatura camerei în apă călduță. Să nu îl puneți la frigider pentru că atunci când îl veți introduce în blender împreună cu untul de cacao și uleiul de cocos vă va întări uleiurile și  vă va îmbrânzi crema. Nu uitați că toate ingredientele trebuie să aibă aceeași temperatură.
tort din ciocolata picanta sportychoco

Atunci când îndulciți compoziția pentru tort, aveți în vedere faptul că după ce se va congela va fi mai puțin dulce. V-am mai povestit despre aspectul acesta aici.

Atenție la condimente! Trebuie să fie foarte bine balansate. Gustul picant nu trebuie să acopere celelalte arome. Mai bine puneți mai puțin, gustați și mai adăugați apoi, decât să adăugați foarte mult de la început și să ruinați rețeta. Este foarte important să gustați în timp ce preparați și să adaptați rețeta pe gustul vostru.
Dacă doriți să variați sau nu vă plac neapărat aromele picante puteți să realizați tortul acesta cu diverse arome. Puteți folosi miez de păstaie de vanilie sau doar ghimbir. îi puteți adăuga zmeură, căpșuni sau fructe de pădure în funcție de gusturile voastre.

Enjoy!

 

 

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: