Ciocolată raw vegan
Ciocolata poate fi un aliment sănătos, în special cea cu un conținut ridicat de cacao (85% cacao).
Astăzi vă învăț cum să vă preparați acasă ciocolată.
Ciocolata aceasta o puteți consuma ca atare sau puteți pregăti cu ea praline, ciocolată caldă, o puteți adăuga în smoothies sau puteți realiza decoruri pentru torturile și prăjiturile preferate.
Ingrediente:
-jumătate de ceașcă unt de cacao
-jumătate de ceașcă ulei de cocos
-jumătate de ceașcă cacao pudră
-un sfert de ceașcă din îndulcitorul preferat (sau puteți să nu o îndulciți deloc, dacă vă place ciocolata amară)
Acestea sunt ingredientele de bază pentru realizarea ciocolatei, însă în funcție de gust o puteți personaliza cu lucuma, mesquite, vanilie, chilli, dacă vă place ciocolata picantă, fructe uscate, ghimbir, nuci și semințe, maca sau boabe de cacao.
Dați prin răzătoare untul de cacao. In felul acesta se va topi mai ușor. Amestecați-l cu uleiul de cocos și topiți-le pe baie de aburi. Adăugați apoi pudra de cacao. Amestecați până când obțineți o textură omogenă. Adăugați și îndulcitorul, dacă alegeți să îndulciți ciocolata. Amestecați și turnați compoziția în forme. Introduceți formele la frigider. Într-o oră ar trebui să aveți gata ciocolata.
Lasă un răspuns