Invitație la răsfăț

Semințe de jackfruit coapte

jackfruit seeds

V-am povestit despre jackfruit și vă spuneam în rețeta anterioară că se consumă și semințele acestui fruct delicios. Semințele sunt ovale și au dimensiunea unei nuci de brazilia. Se pot mânca fierte sau coapte, dar nu crude. Sunt o bună sursă de vitamine, în special B1 și B2. Din aceste semințe se poate prepara și un humus delicios, cu tahini, ulei de macadamia, lămâie și condimente.

Eu am păstrat semințele de jackfruit și le-am transformat într-o gustare crocantă, asemănătoare cu castanele coapte.

Iată care sunt instrucțiunile pentru a prepara această gustare:

Aveți nevoie în primul rând de semințe de jackfruit. Puteți cumpăra jackfruit din rețeaua magazinelor Carrefour.

Preîncălziți cuptorul la 205 grade Celsius. Scoateți semințele din fruct. Îndepărtați pulpa și membrana. Adăugați un vârf de cuțit de sare. Amestecați. Puneți semințele în tava tapetată cu hârtie de copt.

Coaceți timp de 20 de minute, în cuptorul preîncălzit la 205 grade Celsius.

În funcție de cât de mult le coaceți, semințele au o textură mai cremoasă sau mai uscată. Așteptați să se răcească și serviți.

jackfruit seeds

 

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: