Invitație la răsfăț

Algarve

Partea a doua a vacantei din Portugalia ne-am petrecut-o in Algarve, coasta de sud a Portugaliei. Un paradis al plajelor insorite. Am savurat aici 9 zile superbe, in care am explorat toata coasta.

Ne-am cazat ca si anul trecut, in Villareal de Santo Antonio, orasul Iluminismului. Am stat la acelasi hotel pentru ca am fost foarte multumiti anul trecut. Este cel mai bun din statiune. Este situat intr-o locatie centrala, are parcare si wireless gratuit. Si mic dejun delicios…

Villareal de Santo Antonio este un orasel linistit, fara plaje aglomerate. Aici am facut plaja in fiecare dimineata. Am folosit lotiunile si potiunile SportyChoco pentru a avea un bronz frumos si uniform…

Mi-am continuat si aici antrenamentele zilnice.   

In cateva seri au fost niste serbari in aer liber organizate simultan in mai multe statiuni. Noi am participat la cele organizate in Villareal. Am mancat crabi, melci, sardine pe saturate la un pret de nimic.  

Am vizitat Tavira. Superbe plaje pustii care par sa nu se mai sfarseasca. Portocali, smochini, casute de poveste.

Alaturi de Lagos, Tavira este una dintre cele mai atractive orase, din punct de vedere arhitectural.

Am vizitat Monte Gordo si Castro Marim.

In Villamoura ne-am petrecut 2 zile. Villamoura este un loc special. Aici veti gasi tot ce va doriti. Distractii, viata de noapte, restaurante bune, casino, cluburi de sport, hoteluri de 3, 4 si 5 stele. Este o statiune de lux. Dar merita vizitata, mai ales pentru distractii.

Intr-una din zile am vizitat statiunea si am facut o croaziera de 3 ore, cu vaporul in care am admirat toate plajele de pe coasta. Dragos a facut si o baie in largul oceanului.

In cea de-a doua zi am fost sa faca Dragos parasailing.

Tot in Villamoura puteti face si Dolphin Safari. Noua nu ne-a mai ajuns timpul…

La intoarcerea din Villamoura am mancat Rodizio de peste. Peste pe gratar la discretie, cu doar 6 euro. Ei nu chiar cu 6 euro, dar va voi povesti despre asta la Tips&Tricks…..

Am vizitat Olhao – patria caracatitei. Este cea mai mare localitate pescareasca din Algarve. Nu e genul de statiune pentru tineri, unde sa va cazati, dar merita vizitata. Mallul din Olhao insa este foarte slabut. Nu prea aveti de unde alege nici la haine, nici la mancare.

Am vizitat un targ al creatiilor handmade organizat la Manta Rota. Am admirat dulciuri din pasta de curmale sau smochine cu migdale sau alte fructe uscate realizate cu multa dedicare.

In Faro am fost pentru shopping. Orasul l-am vizitat anul trecut. Mall-ul din Faro are oferte variate, pentru toate buzunarele. La etaj sunt si o serie de restaurante si fast food-uri care mai de care mai ofertante. Erau foarte multe optiuni sanatoase pentru cei preocupati de acest aspect. Noi am mancat inr-un loc in care mancarea se vindea la suta de grame: 1,95 euro per suta de grame. Iti incarcai farfuria cu ce pofteai de la bufet, apoi mergeai la casa ti se cantarea si plateai. Am platit pentru o masa pentru doua persoane 23,50 euro impreuna cu apa mea si berea lui Dragos. Eu mi-am ales evident peste, bacalhau – cod. Gustul este incomparabil cu codul comercializat pe la noi. Alaturi de peste mi-am pus salata verde, broccoli, spanac, cantaloupe, cateva boabe de struguri si ananas pe gratar. Ma topesc dupa cantaloupe si ananasul la gratar….    

Cel mai bun raport calitate pret in ceea ce priveste mancarea l-am intalnit in mall-ul din Tavira, la myself. Peste pe gratar, legume fierte(broccoli, fasole verde), fructe si salate de fructe.

Cu doar 6 euro un dorada la gratar cu 2 garnituri la alegere. Fructele si salatele se vindeau la kilogram, la pretul de 6 euro pe kg.

Dragos si-a luat piept de curcan pe gratar cu cartofi natur si fasole verde. Cu doar 5 euro.

Ultima zi din vacanta ne-am petrecut-o in Aquapark-ul din Quarteira. A fost o experienta de neuitat. Am petrecut acolo o zi intreaga. Sunt distractii nenumarate atat pentru cei mari cat si pentru cei mici. Nu am facut poze in Aquapark. Am fost ocupati…Dragos cel putin cred ca n-a ratat nici o atractie de acolo. S-a dat in toate toboganele si avionasele. Biletul de intrare a costat 25 euro de persoana, insa intreaga zi te puteai da in orice voiai de acolo fara sa mai platesti suplimentar. Nu erau nici cozi imense. Aveai timp sa savurezi toate atractiile, chiar de mai multe ori. Aquapark-ul din Quarteira este deschis in intervalul 10 -18.

Iubesc foarte muuuuuult Portugalia! Are locul ei in sufletul meu. In Portugalia sunt ca pestele in apa…. E un loc de poveste pe care nu-l poti uita usor. Sau poate niciodata…..

V-am pupat!

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: