Biscuiți de ovăz cu sirop de agave
Am pregătit biscuiții aceștia pentru micuța Mera și pentru alți pitici aflați în perioada de diversificare a alimentelor.
Au fost foarte apreciați și la petrecerile copiilor, unde au purtat ”haine de sărbătoare” – glazură din ciocolată Sportychoco cu lucuma și mesquite.
Biscuiții de ovăz pe care vi-i prezint astăzi se prepară rapid și sunt o gustare sănătoasă atunci când aveți poftă de ceva dulce. Rețeta este una foarte versatilă și o puteți adapta după preferințe. În preajma sărbătorilor de iarnă, de exemplu, pentru mine și Dragoș adaug și ghimbir în compoziție. Câteodată adaug și banană pasată în compoziția aceasta. Când aleg să glazurez în ciocolată biscuiții, macin fulgii de ovăz, pentru a avea o textură omogenă compoziția. În felul acesta o pot decupa în ce formă doresc. Pe cât posibil vă recomand să alegeți ingrediente de bună calitate.
Pentru deliciosii biscuiți de ovăz aveți nevoie de:
- 1 ou bio
- 1/4 cup unt bio nesărat la temperatura camerei
- 1/2 cup sirop de agave (îl puteți înlocui cu melasă de curmale sau de struguri)
- 3/4 cup făină integrală de kamut
- 1/2 linguriță scorțișoară
- 2 pumni fulgi de ovăz bio
- un praf sare roz de himalaya
Amestecați toate ingredientele cu ajutorul robotului cu lama în S. La final adăugați fulgii de ovăz. Dacă vă doriți o textură crocantă nu mărunțiți și fulgii de ovăz cu robotul.
Din această compoziție veți obține aproximativ 10 – 12 biscuitei. Dacă vă doriți mai mulți, dublați cantitățile.
Din aluatul pe care îl obțineți puteți modela cu mâna biscuiții sau îi puteți coace în forme termorezistente. Se coc în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade Celsius, timp de 15 – 20 de minute, în funcție de dimensiunea și grosimea biscuiților.
Savurați-i cu plăcere și personalizați-i cu ce vă place vouă – fructe uscate, nuci, semințe, condimente exotice.
Vă îmbrățișez!
Lasă un răspuns