Invitație la răsfăț

Cocadas- biscuitei din cocos

Va prezint o reteta care mi-a incantat papilele gustative: Cocadas.

 Cocadas  sunt niste biscuitei sau bomboane din nuca de cocos razuita care se servesc in Mexic, Brazilia si in cea mai mare parte a Americii latine.

 Exista multe variante de retete pe internet.

 Eu am inlocuit cantitatile uriase de zahar cu o lingura de miere ecologica cu vanilie de la Wilhelm Tartler, preferata mea.

 Sunt deliciosi si energizanti. I-au placut si lui Dragos. Ii puteti coace sub forma de biscuitei, cum am facut eu, sau sub forma de budinca in tava si ii puteti taia in patrate, dupa ce se racesc.

 Iata de ce ingrediente aveti nevoie:

125 gr de fulgi ecologici Rapunzel sau nuca de cocos proaspat razuita. Nu incercati cu alti fulgi de cocos. Cei ecologici sunt mai aromati, mai suculenti si sunt razuiti mai mare. Cei traditionali au gust de tarate si va vor ruina reteta.

 1 ou(eu am avut de tara)

 1 lingura de lapte de cocos

 1 lingura de miere de albine ecologica cu vanilie

 

Daca vi se pare prea moale sau apoasa compozitia, mai adaugati fulgi de cocos. Daca e prea uscata, mai adaugati lapte de cocos sau albusuri. Miere adaugati dupa gustul vostru, in functie de cat de dulci va doriti biscuietii. Tapetati o tava cu hartie de copt si puneti cu lingura compozitie in ea, sub forma de biscuitei. Coaceti 15-20 de minute la foc mediu, in cuptorul preaincalzit. Atentie sa nu-i ardeti! Scoateti si lasati sa se raceasca. Sunt faramiciosi cand sunt calzi.

 Vi-i puteti personaliza in functie de preferinte. Astfel, in compozitia pentru Cocada, va puteti juca dupa preferinte cu condimentele. Puteti adauga scortisoara, cuisoare, vanilie, coaja razuita de lamaie sau portocala. Orice va place. Mie imi place mult gustul de cocos, de aceea i-am preferat simpli. De asemenea puteti adauga ciocolata razuita, stafide, merisoare, banana pasata, migdale, nuci pecan, boabe de cacao sfaramate.

 

Din compozitia folosita mi-au iesit 6 biscuitei, pe care i-am impartit cu Dragos. Daca va doriti mai multi, dublati cantitatile, insa atentie la cantitatea de oua. Folositi galbenusul doar de la un singur ou, iar de la celelalte doar albusurile.   

 Deliciosi si creeaza dependenta!M-am energizat cu un astfel de biscuitel inainte de antrenament.

Pot fi serviti alaturi de o cafea neagra sau ceai verde, sau daca va place un pahar de lapte, ciocolata calda sau lapte de cocos.

Enjoy!

2 Responses to “Cocadas- biscuitei din cocos”

  1. katy

    Buna! Eu stiam ca mierea stratata termic devine termic devine toxica, este adevarat?

    Răspunde
    • sportychoco

      Am citit si eu despre acest aspect. Prin preparare termica isi pierde proprietatile, in mod sigur. Oricum mierea care are consistenta lichida este tratata termic. Cu toate acestea o prefer in locul zaharului ultrarafinat. Daca vrei poti inlocui mierea cu sirop de agave sau artar. De asemenea iti poti prepara chiar raw acesti biscuitei, renuntand la ou si inlocuindu-l cu seminte de chia, si bineinteles inlocuind cuptorul cu deshidratorul.

      Răspunde

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: