Invitație la răsfăț

Portugalia plan de vacanta

Mic dejunul de astazi

Iaurt de cocos homemade, fulgi de cocos Bio Rapunzel, seminte de chia, cacao nibs, goji berries si nuci de macadamia YUMY

Delicios, sanatos si energizant.

Numai opt zile ma despart de Portugalia. Nu am facut inca asigurarile de sanatate pentru mine si Dragos. Nu am apucat sa rezervam nici masina pentru acolo. Pentru inchirierea masinii am vazut ca preturile variaza de la o zi la alta si am vrea sa prindem o oferta buna. Nu mi-am facut bagajul, dar cu siguranta il voi face saptamana viitoare. Intotdeauna impachetez pe ultima suta de metri. Dar am de grija sa imi fac inainte o lista cu ce am de impachetat, pentru a nu uita ceva atunci cand impachetez in ultima zi…..  Munca in laboratorul SportyChoco imi ocupa tot timpul, dar ma umple de bucurie, mai ales cand vad multumirea clientilor. Deci nu ma plang…. 

Va spuneam aici ca mai am multe locuri pe care as vrea sa le explorez in Portugalia. Anul acesta vreau neaparat sa ajung impreuna cu Dragos la Tomar, pentru a vizita Castelul Cavalerilor Templieri. Vreau sa ne plimbam prin Gradina Botanica din Coimbra. Vom ajunge la Cabo da Roca, cel mai vestic punct al Europei Continentale. Vreau sa ne relaxam la Laguna de la Obidos. Sa mancam peste si fructe de mare in Peniche si Nazare.Vom face plaja la Costa da Caparica. Muzeele din Lisabona le-am vizitat vara trecuta. Castelul Sao Jorge si castelele din Sintra le-am vazut. Vom merge din nou in Freeport pentru cumparaturi si in mall-ul Vasco da Gama.

Voi savura din nou celebrele Pasteis de Nata, care nu sunt nicaieri ca la Belem. N-am crezut pana ce nu am mancat. In insorita Algarve vom vizita Olhao, Villamoura, Faro(pentru shopping, Dragos prefera cel mai mult mall-urile din Faro).

Nu vom rata petrecerile organizate seara in centrul statiunii Villareal de Santo Antonio, unde vom fi cazati. Am mancat acolo cele mai bune fructe de mare si cele mai gustoase sardine.

Noua ne place Villareal de Santo Antonio, pentru ca ne plac locatiile linistite, mai putin turistice. Nu ne place aglomeratia din Albufeira. Daca sunteti mai petrecareti si nu va deranjeaza plajele aglomerate, va recomand sa va cazati intr-o statiune mai turistica.

Deja nu mai am rabdare….Mi-e dor de Portugalia. Mi-as petrece toata vara acolo….

V-am pupat!Am de pregatit niste colete si ceva de mancare pentru Dragos. Ii voi face un cous cous cu mazare si legume. Voi posta maine reteta.

 

 

 

 

 

2 Responses to “Portugalia plan de vacanta”

  1. Pestera Sat

    Here in Pestera all is green !!!
    Relieful montan este niciunde mai spectaculos ca in superba asezare de la poalele Pietrei Craiului: satul turistic Pestera.

    Satul braŞovean Peştera – o destinaţie decupatĂ din basmele cu prinţese

    …Dacă vreţi să vedeţi cu adevărat ceva spectaculos, vizitaţi satul brănean Peştera.

    Satul Peştera se afla la doar 7km de Castelul Bran, în inima Rezervaţiei Piatra Craiului. Satul Peştera este străjuit pe de o parte de masivul muntos Piatra Craiului, iar pe de altă parte de masivul muntos Bucegi.
    Cine iubeşte cu adevărat muntele şi vrea a se pentru a simţii cu adevărat la munte are cu siguranţă în agenda sa destinaţia Peştera. Porniţi către munte, către un peisaj ireal de frumos, parcă desprins din Rai, parcă creeat special pentru a-I face pe Alpi invidioşi, astfel se poate define satul braşovean Pestera, unde vă veţi simţi realmente la munte şi vă va da ca temă de meditaţie aplicarea unei metode comparative juste între Peştera şi oricare alt loc din Elveţia.
    Peştera liliecilor din Peştera
    Satul Pestera este o mică Austrie sau Elveţie. Când ajungi în Peştera nu ai niciun motiv justificat să ocoleşti ca prim obiectiv însăşi pestera liliecilor, unde chiar traieste o mica colonie de lilieci. Intrarea in pestera nu este senzationala dar este insa plina de inscrisuri (probabil a celor care au trait acolo). Peştera este relative mică iar temperatura nu este mult diferită de cea din afară. Numele peşterii provine din existenţa în peşteră a unei numeroase colonii de lilieci. Zona precum şi întreg drumul este de o frumuseţe rar întilnită, existând riscul ca peste câţva ani zona să fie foarte căutată pentru linistea şi frumuseţea ei transformându-se într-un fel de bulevardul Valea Prahovei.

    Legenda frumoasei prinţese Ludmila din satul Peştera

    Putini stiu insa legenda de care se leaga aceasta asezare. Pe la 1700 insusi Tarul Petru al Rusiei a venit la Pestera sa cumpere niste pamanturi insotit de catre frumoasa printesa Ludmila Berejnova, cu care Tarul avea o relatie amoroasa discreta. A poposit si la Castelul Bran unde ar fi negociat cu un conte transilvanean cumpararea mai multor pamanturi din Pestera.
    Contele si Tarul aveau relatii de prietenie foarte stranse si datorita telului lor comun in lupta cu turcii. Insa in ciuda prietenei lor acestia nu s-au inteles asupra pretului pamanturilor. Orbit de frumusetea meleagurilor cat si de dorinta Printesei Ludmila de a avea un mic castel la Pestera, Tarul a facut cale intoarsa in Imperiul Rus cu intentia de a mai lua niste galbeni si a se inapoia cu acestia pentru a cumpara pamanturile si a incepe constructia viitorului sau castel. Pe printesa Ludmila insa a lasat-o in grija Contelui pentru a nu atrage suspiciuni legate de relatia lor tainica la portile Imperiului rus. Ramasa doar cu Contele, intre acesta si Ludmila s-a legat o relatie amoroasa. Constientizând ca este o relaţie imposibilă, în lungile lor plimbari ecvestre,
    Contelui i-a incoltit ideea sa o omoare pe Printesa Ludmila. Astfel Ludmila a sfârşit tragic rămânând însă pe vecie doar a Contelui, iar odată cu sfârşitul ei a început această legend de peste 300 de ani care bântuie déjà mult prea bâtuitele tărâmuri brănene.Acest lucru s-a intamplat chiar la poalele Pietrei Craiului, in satul Pestera.
    În Peştera poţi alege a fi un boem de o stea sau un răsfăţat de patru stele
    În peisajul decupat din basmele cu prinţese, poţi efectua lungi plimbări montane prin păduri căutând spiritual prinţesei care încă mai bântuie satul, poţi fi un turist al zilelor noastre efectuând plimbările cu ATV sau poţi să te consideri un călător amplasat oriunde în timp călărind pe drumurile de pe care încă nu s-au şters urmele turmelor de oi prezente acum, dar şi atunci…în urmă cu sute de ani, aici, în satul Peştera. Sunteţi invitaţi oricănd sa vă urcaţi în căruţele cu fân şi sa o porniţi la drum pe lângă monumentul Ciobănaşului, lăsând în urma superb mănăstire secular şi ajungând în cele din urmă ..acolo sus…la stână, unde ciobanii vă vor uimi cu ospitalitatea lor, grăbindu-se să vă pregăteasca ceva specific, bulz. Nu de puţine ori în călătoria ta motorizată sau ecvestră ai şsansa să te întâlneşti cu numeroşi biciclişti îndrăgostiţi de veloturismul montan.

    Răspunde

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: