Raw cookies cu căpșuni și nuci caju
Biscuiti raw vegani cu caju si capsuni. I-am decorat cu frisca raw si capsuni deshidratate. I-am prezentat pentru una dintre editiile emisunii Ce se intampla doctore de la ProTv. Fotografiile sunt realizate de reporterul ProTv, Teodora Cruceru. Multumesc, Teo.
Asadar, pentru cei care ati ratat emisiunea va prezint aici reteta.
Pentru biscuiti aveti nevoie de
300 gr caju crud
50 gr miere de albine ecologica
30 gr seminte de in
2 linguri psyllium
50 gr capsuni proaspete
30 gr fulgi de cocos organici
Pentru frisca aveti nevoie de
100 gr caju crud
30 gr miere de albine ecologica
50 ml lapte de cocos
pastaie de vanilie
Pentru ornat aveti nevoie de capsuni deshidratate. Eu le-am achizitionat din Piata Matache, de la taraba cu fructe uscate si seminte.
Macinati semintele de in si transformati-le in faina. Folositi pentru asta o rasnita de cafea sau un robot de bucatarie. Macinati apoi caju-ul. Adaugati capsunile si mierea de albine. Macinati pana transformati ingredientele intr-o pasta. Adaugati apoi restul ingredientelor – semintele de in transformate in faina, pssylium-ul, fulgii de cocos. Amestecati bine pana cand obtineti o compozitie omogena. Pssylium-ul si faina de in vor ajuta compozitia sa se lege. Dupa gust puteti adauga si un praf de sare sau miezul unei pastai de vanilie. Compozitia nu trebuie sa fie foarte lichida, dar nici foarte uscata. Daca e prea lichida mai puteti adauga faina de caju. Daca este prea uscata adaugati miere sau capsuni.
Din aceasta compozitie formati biscuiti, pe care ii puneti cu lingura pe hartia de copt, in aparatul de deshidratat. Deshidratati 6 ore la 40 de grade Celsius. Daca doriti sa obtineti o textura mai crunchy, mariti timpul de deshidratare.
Intre timp preparati frisca. Hidratati caju-ul trei ore in apa. Puneti caju-ul in robotul de bucatarie. Adaugati mierea, laptele de cocos si miezul pastaii de vanilie. Blendati pana cand obtineti o textura foarte cremoasa si omogena. Puneti la frigider pentru cateva ore. Scoateti apoi frisca si decorati biscuitii.
Enjoy!
Lasă un răspuns