Invitație la răsfăț

Tarta raw cu ciuperci shiitake si spanac

IMG_39805

Un aperitiv consistent, delicios, raw, sanatos, numai bun de impresionat invitatii, mai ales pe caldura asta cand nu este tocmai confortabil sa folosim cuptorul.

Iata de ce aveti nevoie

50 gr ciuperci shiitake uscate la soare(le puteti achizitiona de aici) pe care le hidratati in prealabil cateva ore, apoi le marinati intr-un dressing din zeama de lamaie, ulei de masline, miere, oregano si sos de soia.

Pentru crusta

100 gr caju crud

100 gr alune de padure crude

3 linguri psyllium

30 gr de seminte de in crude

sare

piper

Pentru umplutura

200 gr nuci de macadamia crude hidratate in prealabil(3 ore)

sucul de la jumatate de lamaie

1 catel de usturoi

3 lingurite de ceapa verde tocata marunt

sare

piper

50 gr spanac crud

cele 50 gr de ciuperci shiitake marinate si hidratate(daca nu aveti sau vi se par scumpe le puteti inlocui cu ciuperci champignon)

Rosii uscate, ciuperci si spanac pentru decor.

Macinati ingredientele pentru crusta. Adaugati apa pana cand obtineti un aluat lipicios. Tapetati o tava cu hartie de copt. Folositi un inel pentru tort pentru a turna compozitia pentru crusta. Introduceti la deshidrator pentru o ora, doua la 46 grade celsius.

Pregatiti apoi umplutura. Blendati nucile de macadamia cu sucul de lamaie, usturoiul, spanacul, ceapa, ciupercile. Adaugati apa daca mai este nevoie. Sare si piper dupa gust. Atentie sa nu aiba o consistenta prea lichida aceasta compozitie. Trebuie sa fie cremoasa, dar nu lichida. Turnati crema peste crusta. Decorati cu rosii uscate si ciuperci. Introduceti tarta la frigider pentru o ora, pentru a se intari compozitia.

Portionati si serviti.

Este delicioasa, va garantez! Eu am pregatit aceasta tarta intr-una dintre serile vegane de la restaurantul LOFT si a avut un real succes.

Enjoy!

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: