Tort divin de ciocolată şi la mulţi ani, 2014
Tortul acesta este poezie. Este cremos şi fin, aromele se întrepătrund suav, iar crema de ciocolată se topeşte în gură.
Crema de ciocolată din tortul acesta divin se aseamănă la gust cu crema din tortul Joffre de la cofetărie, pe care vi-l amintiţi cu siguranţă din copilărie. Varianta pe care v-o propun este una sănătoasă, aşa cum v-am obişnuit. Dacă nu aveţi timp să îl preparaţi pentru Revelion vă recomand să îl încercaţi cu prima ocazie. Vă va cuceri, cu siguranţă.
Iată ce ingrediente vă sunt necesare:
Pentru blat
250 grame nuci pecan crude
25 grame unt de cocos
3 linguri cacao crudă
20 ml nectar de cocos
miezul de la o păstaie de vanilie
Pentru cremă
2 borcane choco butter
Dacă nu aveţi choco butter, vă puteţi prepara voi o cremă de ciocolată raw care vă este pe plac. Eu prefer crema de ciocolată tartinabilă choco butter, deoarece este mai lejeră şi nu conţine caju.
Procesaţi ingredientele pentru blat în robotul de bucătărie până când obţineţi o compoziţie omogenă. Turnaţi compoziţia obţinută într-un inel de tort.
Turnaţi crema de ciocolată choco butter peste blat şi introduceţi tortul la congelator. Îl puteţi lăsa de seara până dimineaţa pentru a se întări compoziţia. După ce s-a întărit crema, scoateţi tortul din inel. Vă recomand să îl scoateţi din congelator cu o oră înainte de servire.
Înainte de servire pudraţi cu cacao şi decoraţi cu coacăze.
Pentru cifrele din ciocolată crudă am folosit reţeta aceasta de ciocolată. Pentru ciocolata albă am înlocuit pudra de cacao cu făină de caju şi am renunţat la masa de cacao.
Şi câteva acadele din ciocolată crudă:
Dacă vă plac nucile pecan, la Kaufland puteţi găsi nuci pecan în coajă. Am cumpărat sâmbătă aceasta. Sunt mai proaspete şi mai suculente decât cele decojite şi au o culoare mai deschisă.
Vă doresc să aveţi parte de un an de poveste şi vă mulţumesc că aţi fost alături de mine în 2013!
Pe curând!
Vă îmbrăţişez cu drag,
Irina
Lasă un răspuns