Invitație la răsfăț

Salata delicioasa

Aceasta salata constituie o masa sau o gustare excelenta pentru cei preocupati de alimentatia sanatoasa si pentru cei care isi doresc sa fie fit.

Ingrediente:

 -         o punga spanac baby (eu am luat de la mega image)

-         4 tulpini de telina apio (are la mega image)

-         cateva boabe de struguri

-         2 maini de nuci crude amestecate (pecan, caju, migdale, alune de padure)

Nucile se hidrateaza in prealabil. Caju-ul – 2-3 ore, migdalele, nucile pecan si alunele de padure – de cu seara pana dimineata. Se clatesc si se arunca apa. In felul acesta devin mai usor digerabile si putem beneficia de nutrientii prezenti in mixul de nuci.

Se spala toate legumele, respectiv spanacul si apio. Se spala boabele de struguri.

Se taie spanacul si se aseaza intr-un bol. Taiem si tulpinile de apio si le asezam peste spanac. Adaugam boabele de struguri si nucile mixate si servim.

Eu consum aceasta salata fara dressing si este superdelicioasa. Este nutritiva si nu ingrasa.

Daca va plac salatele cu dressing va puteti prepara separat un dressing din ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper si miere de albine, sau orice alt dressing va place.

Telina este diuretica si ajuta in procesul de eliminare a toxinelor din organism. De asemenea contine vitamine si minerale importante pentru intarirea sistemului imunitar. Eu folosesc telina Apio din belsug. Sunt innebunita dupa gustul ei. Dragos chiar rade si afirma ca eu mananc numai Apio! Cand ii spun sa mergem sa ne aprovizionam cu produse alimentare, ma intreaba: “ce vrei sa cumperi pisoi, ca tu mananci numai Apio si vad ca mai ai!!”

Spanacul este nutritiv si tonifiant. Constituie o excelenta sursa de fibre. Este bogat in fier si vitamina C.

Strugurii sunt foarte bogati in saruri minerale: fosfor, fier, potasiu, calciu;vitamine: B1, B2, PP, iod, magneziu, polifenoli, taninuri, fibre. Ofera  o stare de relaxare organismului si au efect anti-inflamator. Atentie insa la cantitati, consumati-i cu moderatie, contin si foarte multe zaharuri.  

Mixul de nuci asigura organismului necesarul de grasimi sanatoase. Contin cantitati semnificative de potasiu, magneziu si fibre.

 Enjoy!

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: