Invitație la răsfăț

Cel mai gustos sos pesto

Acesta este cel mai gustos sos pesto pe care l-am mancat vreodata. Si credeti-ma am mancat muuuuuuuuult sos pesto, raw evident. Apropiatii stiu ca nu consum sosuri si dressinguri, altele decat raw. Acestea sunt singurele care nu imi acopera abdomenul si imi aduc nutrienti valorosi necesari pentru sustinerea antrenamentelor, cat si pentru recuperarea dupa efort.

 

Si unde mai pui ca e gata in fix 15 minute, nu necesita nu stiu ce abilitati de bucatar cu experienta, iar ingredientele sunt putine si accesibile. Pentru mine indeplineste toate conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un fel de mancare.

 Iata de ce avem nevoie:

 -         spanac proaspat(eu am folosit 100 de grame)

-         jumatate de ceasca de migdale crude hidratate(atentie! pastram cateva si pentru ornat)

-         un fir de usturoi verde

-         cateva frunze de busuioc proaspat(dupa gust)

-         1 lingurita suc de lamaie

-         jumatate de lingurita de coaja rasa de lamaie

-        o lingura ulei de masline extravirgin

-        sare

-        piper

 

Intr-un blender sau in robotul de bucatarie maruntim spanacul, busuiocul si usturoiul. Adaugam apa, daca este nevoie, pentru a transforma totul in pasta. Adaugam si restul ingredientelor, respectiv migdalele, sucul de lamaie, uleiul de masline, coaja de lamaie, sarea si piperul. Blendam bine. Il punem intr-un recipient special pentru sos, garnisim cu migdale, rosie taiata felii si cu frunze de busuioc proaspat.

 

Eu am servit sosul acesta cu biscuiteii de seminte de in.Un deliciu!

Pentru aceia dintre voi care nu sunteti raw foodisti, puteti sa folositi migdale prajite in loc de migdale crude. De asemenea puteti sa adaugati la final si parmezan ras. Puteti sa serviti sosul alaturi de o friptura de peste sau puteti sa-l folositi ca sos pentru paste. Pastele cu acest sos vor fi un deliciu. Atentie insa, daca va doriti sa nu va ingrasati, consumati pastele, doar dupa un antrenament intens(imediat dupa sau la maxim doua ore dupa antrenament). In felul acesta caloriile din paste vor fi folosite de catre organism pentru refacere si nu se vor stoca in inesteticele aripioare, colacei si celulita.

 

Voi cu ce ati servi acest pesto?

 Fug la antrenament!   

 O zi minunata va doresc!

2 Responses to “Cel mai gustos sos pesto”

    • sportychoco

      Sigur iti va placea!E foarte gustos. Eu l- am facut de cateva ori la rand si nu m- am saturat! Primul n-a apucat sa fie pozat…..

      Răspunde

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: