Cous Cous cu mazare si legume
V-am promis ieri o reteta de cous cous. Din pacate laptopul meu folosit excesiv da semne de oboseala si cred ca ma va parasi curand… Am Ipad-ul de care sunt super multumita, mi-am luat pentru el o aplicatie de wordpress, dar stau mai greu cu uploadat-ul pozelor…Va trebui sa imi inlocuiesc laptopul oricum curand…
Dupa cum va spuneam, aseara i-am pregatit lui Dragos acest delicios cous cous cu mazare si legume. I-a placut foarte mult.
Ca ingrediente am folosit:
500 gr boabe de mazare proaspata(am cumparat decojita de-a gata sambata din Piata Matache, 15 ron kg)
500 gr cous cous(am folosit cous cous integral de spelta bio, de la Naturalia)
o legatura de ceapa verde
o lingurita turmeric
sare si piper dupa gust
4 linguri pasta de tomate bio marca Rapunzel(de la Naturalia)
rosii coapte proaspete
4 catei de usturoi
o legatura de marar
o lingura ulei de masline extravirgin
Am spalat boabele de mazare. Am spalat ceapa verde si am taiat-o marunt. Am pus mazarea la fiert impreuna cu ceapa verde. Am pus apa cat sa acopere boabele de mazare. Am acoperit cu capac si am verificat din cand in cand, sa nu se evapore apa si sa ard mazarea. Cand a fiert mazarea am adaugat pasta de tomate si am continuat fierberea. Am adaugat apoi uleiul de masline si cous cous-ul. Cous cous-ul l-am fiert in zeama de la mazare, impreuna cu aceasta. Am mai lasat pe foc 5-10 minute. La final am adaugat mararul si usturoiul. Tot la final am adaugat si sarea si piperul. Sarea nu o adaug niciodata cand sunt legumele pe foc, deoarece le deshidrateaza. In farfurie am amestecat si cateva rosii proaspete taiate marunt.
Dragos a spus : Delicios
Cous cous-ul acesta este foarte potrivit ca masa dupa antrenament, pentru cei care se antreneaza. Este o sursa complexa de proteine vegetale si carbohidrati complecsi. De asemenea poate fi savurat fie ca fel principal, alaturi de o salata, fie ca garnitura la o friptura, daca mancati carne.
Voua va place cous cous-ul? Cum va place sa il pregatiti?
Fug la somn. Pe maine!
Lasă un răspuns