Budinca vanilata
La multi ani tuturor celor care isi sarbatoresc astazi ziua de nume. Va dedic cu drag aceasta reteta.
Astazi am avut chef sa ma rasfat. Mi-am pregatit o budinca delicioasa, energizanta, incarcata cu superfoods – Budinca de vanilie cu lucuma si mesquite.
Iata ce am folosit:
15 gr irish moss am cumparat-o de aici
1/2 cup lapte de cocos ecologic marca Rapunzel – magazinul Naturalia
3-4 linguri ulei de cocos
30 gr nuci de macadamia crude
7 linguri sirop de yacon (www.superalimente.ro)
1 lingurita miez pastaie vanilie de bourbon
4 linguri lucuma
1 lingurita mesquite
un praf de sare de himalaya
Am lasat irish moss-ul in apa peste noapte. Trebuie hidratat minim sase ore. Am hidratat trei ore nucile de macadamia. Am pus toate ingredientele in blender si am mixat. Am obtinut o budinca delicioasa si aromata. Am tinut-o la frigider o ora inainte de servire. O puteti decora cu fructe de padure, physallis, fistic, goji berries sau ce va mai este pe plac.
Trebuie neaparat sa incercati budinca asta. Este o explozie de arome delicioase si senzuale.
Irish Moss este o alga versatila si confera o textura pufoasa, aerata, matasoasa deserturilor raw vegane. Este si un agent de ingrosare foarte bun, fara a fi nevoie sa folosim o cantitate mare de nuci. Deserturile care contin acest ingredient sunt mai sarace in calorii. Irish Moss ajuta si in slabire. Gasiti mai multe informatii aici.
Despre siropul de yacon gasiti aici mai multe informatii.
Enjoy!
2 Responses to “Budinca vanilata”
Putem inlocui irish moss cu agar- agar sau faina de roscove?
Tatiana poti inlocui irish moss cu agar-agar. Trebuie sa folosesti insa o cantitate mica. Rezultatul trebuie sa fie o budinca cu o textura cremoasa, nu trebuie sa ti se intareasca precum torturile sau prajiturile. Cu faina de roscove nu am incercat niciodata.