Verrine cu kiwano și fistic
Verrinele, cum le numesc bucătarii francezi, sunt aperitive sau deserturi servite în pahare transparente mici care scot în evidență straturi de culoare și textură. Straturile de ingrediente pot fi dulci sau sărate, calde sau reci, crude sau fierte, cremoase sau lichide, după gust și imaginație. Important este ca ingredientele să creeze un contrast în momentul în care sunt așezate în straturi, în pahare. Ați încercat vreodată un verrine?
Dacă încă nu ați încercat, vă propun eu astăzi o rețetă fit, potrivită pentru micul dejun sau ca gustare – verrine cu kiwano și fistic.
Pentru două verrine aveți nevoie de:
200 ml iaurt de cocos, eu l-am preparat după rețeta de aici
pulpa de la un kiwano (am găsit kiwano în Carrefour Băneasa)
50 gr fistic pudră
2 pahare mici transparente
Asamblați totul în pahare, strat după strat. Puteți asezona cu sirop de agave sau miere, după gust.
Enjoy!
Lasă un răspuns