Cheesecake fără zahăr
Fiind o persoană căreia îi place să experimenteze şi având propunerea din partea cuiva de a-i pregăti ceva sănătos dar nu neapărat raw, am ales să prepar acest cheesecake, care a fost tare apreciat.
Secretul unui cheesecake reuşit constă în folosirea brânzei mascarpone. De asemenea, după cum v-am spus dintotdeauna, pentru absolut orice fel de preparat aveţi nevoie de ingrediente proaspete. Pe cât posibil alegeţi variantele de cea mai bună calitate.
Pentru prăjitura aceasta, biscuiţii i-am preparat în casă, după reţeta de aici. Am folosit robotul cu lama în S, atât pentru mărunţirea ingredientelor pentru blat cât şi pentru prepararea cremei.
Ingrediente:
Pentru blat:
75 gr unt de cocos
375 gr biscuiţi de casă
3 linguri sirop de agave organic
Pentru cremă:
500 grame mascarpone bio
500 grame ricotta bio
4 ouă ecologice
175 ml sirop de agave organic
50 gr făină de cocos
1 linguriţă vanilie pudră
1 linguriţă esenţă organică de lămâie
Procesaţi ingredientele pentru blat în robotul de bucătărie cu lama în S. Tapetaţi cu unt o tavă cu pereţii detaşabili. Puneţi în strat uniform blatul în tavă şi introduceţi tava la frigider. Între timp preparaţi crema. Blendaţi bine toate ingredientele pentru cremă până la omogenizare. Turnaţi crema, în tavă, peste blat.
Coaceţi în cuptorul preîncălzit, la 140 de grade. Cheesecake-ul este gata când capătă o nuanţă aurie pe margini, iar centrul este ferm, dacă îl testaţi cu scobitoarea. După ce l-aţi copt, mai lăsaţi-l o oră în cuptor, dar cu uşa deschisă, să se răcească, cel puţin o oră.
După ce s-a răcit, scoateţi-l din inel şi decoraţi. Eu am decorat cu fulgi de migdale şi cu fistic mărunţit.
Enjoy!
Lasă un răspuns