Invitație la răsfăț

Unt de fistic preparat în casă

unt de fistic sportychoco

Untul de fistic este o prezență constantă în bucătăria mea. Îl folosesc frecvent în smothies, înghețate, în tarte, în prepararea biscuiților, pralinelor sau a batoanelor energizante. Câteodată îl adaug chiar și în crema de ciocolată tartinabilă. Cel mai mult îmi place să consum untul de fistic alături de câteva felii de banană. Combinația dintre fistic și banană este incredibil de gustoasă.

Puteți prepara untul de fistic atât din miez de fistic crud cât și din miez de fistic prăjit. Dacă pregătiți untul de fistic din fistic prăjit vă recomand să îl prăjiți singuri pentru a fi mai suculent și a vă asigura că se vor elibera mai ușor uleiurile. Dacă alegeți să îl prăjiți vă recomand să pregătiți untul imediat după ce ați scos miezul de fistic din cuptor. În felul acesta uleiurile din fistic se vor elibera mai ușor, iar untul va căpăta o textură mai cremoasă. Este necesar să aveți răbdare și să lăsați suficient de mult timp robotului de bucătărie pentru a procesa fisticul și a-l transforma în unt.

Eu am pregătit untul de fistic din miez de fistic crud. Miez de fistic crud găsiți în magazinele Orient Bazar  sau la Depal.

 

unt de fistic sportychoco

 

Îl puteți servi ca atare, ca gustare între mese sau vă puteți prepara cu el sandwichuri cu banană pentru micul dejun. Îl mai puteți adăuga în smoothies, înghețate, biscuiți, prăjituri sau brioșe.

Enjoy!

 

 

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: