Tort de ciocolată cu zmeură și flori comestibile
Tortul acesta este potrivit pentru orice eveniment. Clasica și irezistibila combinație dintre zmeură și ciocolată, fisticul crocant și florile comestibile vor impresiona cu siguranță și cei mai exigenți invitați.
Iată ce ingrediente vă sunt necesare pentru a prepara acest tort delicios și sofisticat:
Pentru blat aveți nevoie de:
1 cup miez de fistic crud
2 linguri ulei de nucă de cocos topit
2 linguri miere crudă sau sirop de agave ( dacă vă place mai dulce puteți adăuga mai multă miere)
un vârf de cuțit miez de păstaie de vanilie
un praf de sare roz de himalaya
Măcinați miezul de fistic în robotul de bucătărie echipat cu lama în S. Adăugați uleiul de cocos topit, îndulcitorul ales, și vanilia. Blendați bine, până la omogenizare.
Pregătiți o tavă de tort cu inel detașabil. Pentru compoziția asta eu folosesc o tavă cu diametrul de 20 de cm. Puneți compoziția pentru blat în tava aleasă și tapetați în strat uniform, pentru a avea un blat perfect și uniform. Puneți la frigider tava cu blatul obținut și între timp pregătiți crema.
Pentru cremă aveți nevoie de:
2 cups caju hidratat în apă minim 3 ore
1/3 cup miere crudă (dacă vă place mai dulce, puteți adăuga mai multă miere)
½ cup unt de cacao crud organic topit pe baie de aburi
1/3 cup ulei de cocos topit
1 linguriță suc de lămâie proaspăt stors
70 grame cacao pudră raw organică
un praf de sare roz de Himalaya
un vârf de cuțit miez de păstaie de vanilie
200 de grame zmeură proaspătă
Pentru decor aveți nevoie de:
flori comestibile (Microgreens Romania)
Introduceți ingredientele pentru cremă în blender. Adăugați întâi uleiul de cocos, untul de cacao topit, sucul de lămâie, adăugați apoi caju-ul, mierea, pudra de cacao, vanilia și sarea. Blendați bine până când obțineți o cremă omogenă și fină. Crema trebuie să aibă consistența unei smântâni groase. Turnați un strat subțire de cremă peste blat, puneți apoi un strat de zmeură și introduceți tortul la congelator pentru o oră. După o oră completați cu restul de cremă și introduceți la congelator până la întărirea completă.
Când s-a întărit, scoateți din inel, decorați și puneți tortul la frigider. Tineți-l o oră la frigider înainte de servire. Direct din congelator este greu de tăiat și mai ales de savurat.
Enjoy!
Lasă un răspuns