Tort cu ciocolată, cocos și căpșuni
Combinația dintre cocos, ciocolată și căpsuni este întotdeauna câștigatoare – savuroasă și răcoritoare. Blatul este realizat dintr-un melanj de nuci de macadamia, migdale și ulei de cocos, în timp ce crema este lejeră, un amestec sănătos din caju, cocos, căpșuni și alte câteva ingrediente. Un strat surpriză de ciocolată separă blatul de cremă.
Iată ce ingrediente vă sunt necesare pentru acest tort:
Pentru blat:
1/2 cup nuci de macadamia
1 cup migdale decojite
2 linguri ulei de cocos raw organic
2 linguri sirop de agave raw organic
Pentru stratul de ciocolată:
1/2 cup cacao raw pudră
1/2 cup sirop de agave raw organic
1/4 cup ulei de cocos raw organic
miezul de la o păstaie de vanilie
Pentru cremă:
2 cup caju hidratat minim 3 ore
1 cup unt de cocos
miezul de la o păstaie de vanilie
1/4 cup ulei de cocos raw organic
1/4 cup lapte de cocos
2 cup căpșuni proaspete
Procesați nucile macadamia împreună cu migdalele decojite în robotul echipat cu lama în S, până când obțineți o pudră fină. Adăugați uleiul de cocos și siropul de agave. Continuați să procesați până când obțineți un aluat lipicios. Pregătiți o tavă de tort cu inel detașabil. Pentru compoziția asta eu folosesc o tavă cu diametrul de 16 de cm. Puneți compoziția pentru blat în tava aleasă și tapetați în strat uniform, pentru a avea un blat perfect și uniform. Puneți la frigider tava cu blatul obținut și între timp pregătiți stratul de ciocolată și crema.
Introduceți toate ingredientele pentru sosul de ciocolată în blender și blendati până când obțineți un amestec omogen. Turnați sosul de ciocolată peste blat și introduceți la frigider.
Intre timp, pregătiți crema. Spălați căpșunile și tăiați-le în sferturi sau jumătăți, în funcție de cât de mari sunt. Puneți-le deoparte.
Introduceți în blender toate ingredientele pentru cremă, mai puțin căpșunile. Blendati până când obțineți o cremă fină, de consistența unei smanatani groase. Turnați un strat fin din crema obținută peste stratul de ciocolată. Adăugați apoi căpșunile. Turnați restul de cremă și introduceți tortul la congelator pentru minim 5 ore. Când s-a întărit, mai pregătiți un strat de ciocolată ca cel dintre blat și cremă și turnați deasupra. Introduceți la congelator pentru a se întări. Când s-a întărit, scoateți tortul din inel, decorați și introduceți-l la frigider, pentru cel puțin o oră înainte de servire.
Găsiți aici câteva trucuri pentru reușita torturilor raw vegane.
Enjoy!
One Response to “Tort cu ciocolată, cocos și căpșuni”
Arata absolut grozav . Se pare ca am gasit desetul de Craciun .