Invitație la răsfăț

Un loc feeric – Mălaia, județul Vâlcea

cascada malaia

Am profitat de cele câteva zile libere și am ales să ne relaxăm în mijlocul naturii. Pentru mine, călătoritul este cea mai eficientă metodă de a mă inspira și de a mă dezvolta.

IMG_0516

Am ales o destinație de poveste, situată la doar 3 ore distanță de București – satul Ciunget, comuna Mălaia, județul Vâlcea.

Pe drumurile de munte din zona Ciunget, lângă Voineasa, natura este neatinsă, iar peisajele sunt de vis. Vegetația este foarte bogată în această zonă.

IMG_0582

Ne-am plimbat pe valea Latoriței, între munții Latoriței, munții Căpățânii și masivul Parâng.

IMG_0424

Am cules fragi și zmeură din pădure, ne-am bucurat de natură, de aerul de munte și peisajul feeric.

IMG_0600

IMG_0623

Pe teritoriul comunei Mălaia se află numeroase obiective turistice (Peștera „Laptelui”, Mănăstirea „Inălțarea Sfintei Cruci”, Biserica din lemn „Sfantul Nicolae și Cuvioasa Paraschiva”, Biserica din lemn „Sfintii Impărați Constantin și Elena”, Cascada Scorușu, Fântâna Brătienilor, Izvorul „Sfânta Maria” ) dar și numeroase trasee turistice montane.

IMG_0635

IMG_0707

De asemenea, din Malaia puteți vizita Vidra, Voineasa, Obârșia Lotrului, Mănăstirea Cozia, Parcul Național Cozia, stațiunile Călimănești și Căciulata.

IMG_0814

IMG_0786

IMG_0792

Cel mai mult mi-au plăcut peisajele de pe Cheile Latoriței, au o frumusețe inconfundabilă. Tot drumul către Lacul Galben – Petrimanu ne răsfață privirile cu peisaje sălbatice și fabuloase, cascade și vegetație luxuriantă.  Drumul este solicitant și anevoios, are curbe strânse, însă merită efortul. La doi kilometri mai sus, puteți admira cascada naturală „Moara dracilor”. Aici apa cade în trepte pe stânci de la o înălțime de 40 de metri.

IMG_0667

Mergeți și vizitați zona, nu veți regreta!

Irina

 

 

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: